Talsmand for moskébyggeri efter 3F-kritik: Lad os snakke

Efter at 3F har varslet blokade mod moskébyggeriet i Københavns nordvestkvarter, har talsmanden for byggeriet fået nok. Han gider ikke ligge i krig med fagforeningen, og inviterer dem nu til en snak.
Formand for moskébyggeriet på Vibevej i København ønsker dialog med 3F for at undgå blokade. 3F ønsker overenskomst til de ansatte på byggepladsen.
Formand for moskébyggeriet på Vibevej i København ønsker dialog med 3F for at undgå blokade. 3F ønsker overenskomst til de ansatte på byggepladsen. Foto: Bax Lindhardt, Scanpix.

Talsmanden for moskébyggeriet i Nordvest i København, Bijan Eskandani, er træt af al balladen med fagforeningen. Derfor ønsker han nu at indgå i dialog.

3F har varslet blokade mod et polsk murefirma, der sætter fliser op i moskéen, kunne Kristeligt Dagblad fortælle onsdag morgen. Hvis murefirmaet ikke tegner overenskomst inden den 13. august, vil 3F starte en blokade mod byggeriet.

Men nu åbner talsmanden nu op for dialog med fagforeningen.

Træt af alt det bøvl

- Jeg er træt af alt det bøvl, der har været under byggeriet. Vi er i gang med de sidste detaljer på arbejdet, og jeg gider ikke mere vrøvl. Så jeg vil gerne snakke med 3F, så vi kan få løst det her, siger Bijan Eskandani til Avisen.dk.

Den udmelding er 3F glade for, da Bijan Eskandani tidligere har smidt dem ud fra byggepladsen. De pointerer dog, at det ikke er selve moskébyggeriet, som de varsler konflikt mod, men murerfirmaet, som arbejder på byggepladsen.

- Det er selvfølgelig det polske murerfirma, som vi skal tegne overenskomst med, men vi er da glade for, hvis formanden for byggeriet vil hjælpe til som mægler, siger faglig sekretær i 3F, Robert Olejnik.

"De får jo også kost og logi"

3F mener ikke, at forholdene for de ansatte i murerfirmaet er acceptable. Ifølge dem tjener de polske murere 15.000 kroner om måneden for en arbejdsuge på 46 timer. De lave lønninger skyldes ifølge fagforeningen, at den kontrakt, som murerfirmaet har indgået med bygherren, ikke giver mulighed for lønninger på dansk niveau.

Selvom talsmanden for byggeriet ønsker at finde en løsning med 3F, er han ikke enig i kritikken. Han mener, at de ansatte bliver betalt det, som de skal. Ifølge Bijan Eskandani er det nemlig forkert, når 3F siger, at de ansatte kun får 15.000 kroner om måneden.

- Regner man alle de andre ting med, som vi betaler dem, såsom kost, logi og transport, så får de hver måned hvad der svarer til 25.000 kroner. Derudover er det forkert, når 3F siger, at de arbejder 46 timer. Det er kun 40 timer om ugen, siger han til Avisen.dk.

Ifølge Robert Olejnik har der været mange problemer med forholdene på byggepladsen ved moskéen. Han fortæller blandt andet om sager, hvor håndværkerne har måtte sove på byggepladsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.