Taberland? Ny minister møder skarp kritik på sociale medier

Danmarks nye beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen, bliver kritiseret i kraftige vendinger på de sociale medier fra politikere i rød blok. Stigende børnefattigdom og jagt på syge og arbejdsløse, lyder forventningen.
Flere er chokerede over udnævnelsen af Jørn Neergaard som ny beskæftigelsesminister.
Flere er chokerede over udnævnelsen af Jørn Neergaard som ny beskæftigelsesminister. Scanpix

Løkke havde en kanin med i hatten, da han søndag formiddag præsenterede sin nye regering.

Dansk Arbejdsgiverforenings direktør, Jørn Neergaard Larsen, er udpeget som ny beskæftigelsesminister, og det karriereskifte får hårde ord med på vejen fra politiske modstandere i rød blok.

Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil, som har været socialordfører og formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, beskylder direkte den nye minister for at ville sende flere børn ud i fattigdom.

Også andre fremtrædende socialdemokrater som den hidtidige finansordfører Jesper Petersen og politisk ordfører Maja Panduro langer ud efter Jørn Neergaard Larsen.

De kritiske socialdemokrater henviser alle til det udspil, som Jørn Neergaard Larsen stod i spidsen for som DA-direktør tidligere på året.

Her slog DA til lyd for gennemgribende reformer på arbejdsmarkedet og nedskæringer af blandt andet kontanthjælp, førtidspension og sygedagpenge.

Ved samme lejlighed betegnede Jørn Neergaard Larsen Danmark som "et taberland", fordi der er et så højt antal danskere i den arbejdsdygtige alder, som bliver forsørget af det offentlige.

Rimelig klasserent alligevel, Løkke! For få måneder siden var Jørn Neergaard Larsen frontkæmper for, at førtidspension...

Posted by Maja Panduro on Sunday, June 28, 2015

Det er ikke kun Socialdemokraterne, som er ude med riven efter den nye beskæftigelsesminister. Også Enhedslisten giver Jørn Neergaard Larsen hårde ord med ind på ministerkontoret.

Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix, forventer en jagt på syge og arbejdsløse, mens beskæftigelsesordfører Finn Sørensen mener, at Løkkes bebudede trepartsforhandlinger mellem regeringen, arbejdsgivere og fagbevægelsen nu bliver "2 mod 1".

Skulle Jørn Neergaard Larsen have brug for lidt opmuntring efter denne svada fra politikere på venstre side af midten i dansk politik, er der anderledes positiv respons fra regeringens støttepartier i blå blok.

Især Liberal Alliance har på de sociale medier taget godt imod det overraskende valg af Jørn Neergaard Larsen som beskæftigelsesminister.

Tillykke til Jørn Neergaard. En meget positiv overraskelse. Håber han får noget spillerum. LA ser frem til samarbejdet.

Posted by Joachim B. Olsen on Sunday, June 28, 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.