Syriens regime melder om massakre i tabt by

Gruppe, der er allieret med al-Qaeda, har indtaget regeringskontrolleret by i det nordvestlige Syrien.
Syriens Observatorium for Menneskerettigheder afviser, at nogle er blevet dræbt, mens syrisk tv melder om massakre. Arkivfoto
Syriens Observatorium for Menneskerettigheder afviser, at nogle er blevet dræbt, mens syrisk tv melder om massakre. Arkivfoto Foto: Colourbox/free

Syrisk tv siger søndag, at islamistiske oprørere, som har indtaget en vigtig by i det nordvestlige Syrien, er begyndt at henrette civile, men overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder afviser rapporterne.

- Nogle af regeringens tilhængere holdes tilbage af oprørerne, men ingen er blevet dræbt, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Militsfolk fra syriske grupper, der er allieret med al-Qaeda, indtog i weekenden den sidste af de større regeringskontrollerede byer i den nordvestlige provins Idlib, oplyste overvågningsgruppen lørdag.

Ligene af mindst 60 soldater fra regeringsstyrkerne lå i gaderne i byen Jisr al-Shughour efter oprørernes angreb, siger observatoriet.

Islamisternes angreb på byen blev indledt torsdag, efter at oprørerne i sidste måned indtog provinshovedstaden.

Syriske bombefly bombarderede lørdag og søndag mål i Jisr al-Shughour fire gange. Syriens Observatorium for Menneskerettigheder siger, at mindst 27 blev dræbt under de første bombardementer.

- Dødstallet ventes at stige, da bombardementerne fortsatte søndag, siger gruppen.

I sidste måned hed det, at Nusra Fronten, der er al-Qaedas syriske gren, er kastet ud i dyb krise, efter at bevægelsens militære leder er blevet dræbt - øjensynligt ved et af hærens luftangreb.

Bevægelsen er i forvejen i en vanskelig situation, da den både bekæmper det syriske regime omkring præsident Bashar al-Assad og Islamisk Stat.

Den militante sunnimuslimske gruppe, der er loyal mod Osama bin Ladens efterfølgere, har brudt med Islamisk Stat, som tager afstand fra al-Qaeda, fordi denne ikke er radikal nok ifølge Nusra Fronten.

Over 220.000 mennesker er blevet dræbt, siden krigen i Syrien begyndte i marts 2011.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.