Sygeplejerske til Sophie Løhde: Tag nu noget ansvar

Som sygeplejerske føler Mads Dippel Rasmussen, at Sophie Løhde (V) skubber ansvaret for sundhedssektoren over til de varme hænder i stedet for at tage det selv.
Ældre- og sundhedsministeren må tage ansvar for, hvorfor sygeplejersker må skære hjørner i den daglige omgang med patienter, mener sygeplejerske Mads Dippel Rasmussen.
Ældre- og sundhedsministeren må tage ansvar for, hvorfor sygeplejersker må skære hjørner i den daglige omgang med patienter, mener sygeplejerske Mads Dippel Rasmussen. Privatfoto.

"Som autoriseret sygeplejerske kan jeg aldrig delegere ansvaret for, at en opgave løses korrekt. Ansvaret er mit og kun mit! Desværre gælder det ikke for politikere. Vi oplever ude på gulvet ikke bare at få opgaven delegeret, men også ansvaret."

Sådan skriver sygeplejerske Mads Dippel Rasmussen i et debatindlæg i Kristelig Dagblad.

Han er - efter det kom frem at en række patienter på Køge Sygehus er blevet overmedicineret, så personalet kunne få mere tid til andre patienter, - godt og grundigt træt af, at sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) skubber ansvaret fra sig.

"Husk du er minister"

Han uddyber overfor Avisen.dk, hvorfor han er harm.

- Det der fik mig til at skrive det her indlæg var, at jeg oplever en sundhedsminister, der udtaler sig som lægmand og ikke som en minister, siger Mads Dippel Rasmussen. 

Sophie Løhde sagde efter episoderne på Køge Sygehus, at det måtte stoppes øjeblikkeligt.

"Desværre sluttede Sophie Løhde her. Hun sluttede med at sige "Stop". Men hvad så? Skarpe udmeldinger løser ikke det reelle problem, som er, at sygeplejerskerne er frataget muligheden for at passe deres arbejde," skriver Mads Dippel Rasmussen i Kristeligt Dagblad.

Tag fat i problemets rod

Ifølge Mads Dippel Rasmussen er det ren retorik, når Sophie Løhde udtrykker forargelse over svigt i sundhedssektoren.

I stedet burde hun sætte foden ned over for sine kollegaer i Finansministeriet, tage ansvar og kræve flere penge til hospitalerne, så fremtidige episoder kan undgås.

"Det her handler ikke om, at vi klynker. Vi løber gerne stærkt, vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at få mest muligt ud af fællesskabets skattekroner. Men der er også en grænse. Den er nået, og det er ikke nok for ministeren at blive vred og sige stop. Der skal prioriteres flere penge til sundhedsvæsenet," skriver Mads Dippel Rasmussen i Kristeligt Dagblad.

Han fortæller til Avisen.dk, at han efter debatindlægget kom ud, har modtaget mange skulderklap fra kollegaer i hele landet. 

- Det er primært andre sygeplejersker, der siger tak, fordi jeg sætter stemme på problemet, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.