Lise blev kaldt ind på chefens kontor: I dag ytrer jeg mig sjældent om sygeplejerskers forhold

En statusopdatering på Facebook betød, at Lise Müller måtte forklare sig over for sin leder og øverste chef.
Foto: Brian Berg

Lise Müller, der er hjemmesygeplejerske i Frederiksberg Kommune og regionsrådsmedlem for SF i Region Hovedstaden, ytrer sig kun sjældent om sygeplejerskers arbejdsforhold. En episode tidligere på året har nemlig gjort hende usikker på, hvilken betydning det kan få for hende.

Det skriver fagbladet Sygeplejersken.

Episoden fandt sted en morgen i februar, hvor hun fik en sms med krav om med det samme at møde op på sin chefs kontor.

Da hun møder op, bliver hun mødt af sin nærmeste leder, der efterfølgende har sagt op, tillidsrepræsentanten, der ikke længere bestrider det erhverv, og den øverste chef for Frederiksberg Kommunes hjemmepleje, Heidi Næsted Stuhaug.

Årsagen er en statusopdatering, Lise Müller har lavet på Facebook. I den beskriver hun ifølge fagbladet Sygeplejersken, hvordan den tredje af hendes kollegaer har sagt sit job op på mindre end to måneder. Hun ærgrer sig samtidig over de kompetencer, arbejdspladsen mister, når erfarne medarbejdere forsvinder, og hun skriver, at det har konsekvenser for borgerne. I opdateringen skriver hun også, at hun ser opsigelserne som en konsekvens af tre store omstruktureringsprocesser, arbejdspladsen har været igennem de seneste to og et halvt år.

Alt det får hun på mødet at vide er forkert.

- Jeg blev enormt ked af det. Samtalen får mig til at føle skyld, som om jeg er gået bag om ryggen på min chef. Jeg har dog hele tiden fortalt min chef, hvad jeg mente om de ting, der foregik, og hvad jeg syntes, der skulle til, for at det blev et godt sted at være, siger Lise Müller til Sygeplejersken.

I dag giver hun oftere sig selv mundkurv på, men det synes hun egentlig er problematisk. For kommer uhensigtsmæssige måder at udføre et arbejde på ikke for dagen, går det ud over borgerne, siger hun til fagbladet. 

- Hvis det bare var sådan, at borgerne sagde, ”plejen er top dollar”, så ville det være noget andet. Men jeg oplever hjemmesygeplejen som værende i en meget sårbar situation, og vi er flere, der i denne periode er gået på arbejde med ondt i maven. Jeg har heller aldrig oplevet før at skulle undskylde så meget. Undskylde for besøg, hvor borgeren troede, at der kom en sygeplejerske i går, eller undskylde for, at der kommer så mange forskellige, og at den ene hånd ikke ved, hvad den anden laver, siger hun til Sygeplejersken.

Selv forklarer den øverste chef for Frederiksberg Kommunes hjemmepleje, Heidi Næsted Stuhaug, til Sygeplejersken, at Lise Müller blev indkaldt til møde, fordi blandt andre nogle arbejdsmiljørepræsentanter var blevet kontaktet af nogle af Lise Müllers kollegaer, som følte, at opdateringen på Facebook var skrevet på et spinkelt grundlag.

Hun understreger, at hun godt kan forstå, at opsigelserne, der var kommet på arbejdspladsen, påvirkede Lise Müller, og at mødet ikke var et forsøg på at begrænse hendes ytringsfrihed.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.