Styrk dit helbred med disse fire varme drikke

Det er blevet efterår, og du kan med fordel begynde at styrke dit helbred med disse fire varme drikke.
Colourbox

Når efteråret for alvor melder sin ankomst, er der ikke noget bedre end at lune sig med nogle varme drikke, der kan give dig varmen, men hvorfor ikke også vælge nogen, der er gode for dit helbred?

Lav en solbærtoddy og fyld dig med C-vitamin

Hvis du alligevel har lyst til en toddy, hvorfor så ikke vælge den sunde af slagsen, der kan få dig godt gennem efteråret.  En solbærtoddy hører nemlig denne årstid til. Dels giver den dig varme i kroppen, og så er den propfyldt med C-vitaminer, der leverer antioxidanter til vores krop.  For at lave en god solbærtoddy skal du bruge 1 dl solbærsaft, 1 dl æblesaft, sukker og kogende vand. Varm saften med lidt sukker, hæld det i et højt glas og fyld op med kogende vand. Det smager eminent og dufter af ild i pejsen og en god bog.

Frisk på et døgn med  førstehjælp-tips til forkølede danskere. Læs mere på udeoghjemme.dk

Kakao er især godt for kvinder

Det er ikke kun kaffe, der er godt for helbredet. En rygende varm kop kakao er rigtig god at få fra tid til anden især for kvinder.

- Laver du din kakao på mælk og kakaopulver får du kalk, jod, proteiner og diverse B-vitaminer. Fra kakaopulveret får du derudover også jern, som mange kvinder tit får for lidt af. Men for at kakao skal være sundt, er det vigtigt ikke at tilsætte for meget sukker. Den ægte hjemmelavede variant er den allerbedste, den er lavet på en liter letmælk og en plade mørk chokolade uden at tilsætte sukker, siger ernæringsfysiolog Ellen- Margrethe Hovland til KK.no.

Kaffe er fyldt med antioxidanter

Er du en lykkelig kaffedrikker, ja så er du ikke alene. Og det er ikke så ringe endda, for den sorte drik er fyldt med flere sunde næringsstoffer, men der er variant der er den allerbedste at drikke.

- Det allerbedste er at drikke filterkaffe fremfor for eksempel stempelkaffe. Stempelkaffe kan øge dit kolesteroltal, og øge risikoen for hjerte- karsygdomme. Filterkaffe er godt, fordi filteret stopper netop de stoffer, der ikke er gode er for dig, forklarer Ellen- Margrethe Hovland.

Kom gennem vinteren med et stærkt immunforsvar. Se hvad du skal gøre på soendag.dk

Te med mælk

Ligesom kaffe indeholder te, især grøn te, antioxidanter, der er gode for dit helbred. Te indeholder derudover ingen kalorier, og vil man tabe sig, kan man med fordel drikke masser af te. Men er du en af dem, som godt kan lide mælk i teen, så hæld gerne masser i. Mælk indeholder som bekendt kalk, jod og proteiner og B-vitaminer

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.