Støjberg: Personspørgsmål skal fylde mindre

De danske vælgere er ikke trætte af at høre om politik. Men det kan hurtigt komme, hvis der kommer for mange personsager og for meget mundhuggeri, mener Venstres Inger Støjberg.
De danske vælgere er ikke trætte af at høre om politik. Men det kan hurtigt komme, hvis der kommer for mange personsager og for meget mundhuggeri, mener Venstres Inger Støjberg.
De danske vælgere er ikke trætte af at høre om politik. Men det kan hurtigt komme, hvis der kommer for mange personsager og for meget mundhuggeri, mener Venstres Inger Støjberg. Foto: SCANPIX arkiv

Selvom medierne i disse dage bugner af valgprognoser, politiske analyser og løfter fra både højre- og venstrefløjen, har de danske vælgere ikke fået nok af politik.

Tværtimod, viser en ny undersøgelse fra Wilke.

Blandt de i alt 1.006 adspurgte svarer hele seks ud af 10, at det er ”godt og spændende”, at politik og folketingsvalg fylder så meget i medierne. Kun hver fjerde betegner det som ”dårligt og kedeligt”.

Og den politiske begejstring glæder ikke overraskende de folkevalgte.

- Det er en rigtig god nyhed. Uanset om vi er røde eller blå, er engagement og interesse godt. Uden det dør demokratiet, lyder det fra Liberal Alliances Anders Samuelsen.

Godt afsæt for valgkampen

Venstres Inger Støjberg oplever også, at danskerne er interesserede og har en stor viden om, hvad der foregår på Christiansborg, når hun er ude til debatter.

- Og det er da et dejligt afsæt for den kommende valgkamp, pointerer hun og fortsætter:

- Jeg tror, vælgerne er interesserede i at få svar på de udfordringer, de oplever i deres hverdag, og mindre interesserede i politisk mundhuggeri mellem partier, personer og blokke. Det har vi selvfølgelig en forpligtelse til som politikere at sikre. Men jeg håber også, at medierne vil være aktive medspillere i forhold til at sikre, at personspørgsmål og proceshistorier fylder mindre i forhold til politisk substans og de reelle politiske uenigheder, der er i dansk politik.

Ikke undervurdere vælgerne

Netop det er politisk kommentator Hans Engell enig i.

- Politikerne skal ikke undervurdere vælgerne, siger han og understreger, at vælgerne sagtens kan skelne substans fra politisk tomgangssnak.

Risikoen ved at fokusere for meget på personsager er ifølge kommentatoren, at danskerne mister deres engagement.

Den Konservative Søren Pape Poulsen tror da også på, at det er vigtigt, at politikerne ærligt fortæller, hvad de vil med samfundet.

- Når der går for meget taktik i den, siger vælgerne stop, fastslår han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.