Støjberg indrømmer: Jeg higer efter min mors og fars anerkendelse

Inger Støjbergs far troede ikke, at hun ville blive valgt til amtsrådet som 20-årig. Og hendes mor pillede hendes ambitioner om at blive astronaut eller politiker ned.
At gøre mor og far glade betyder meget for integrationsminster Inger Støjberg.
At gøre mor og far glade betyder meget for integrationsminster Inger Støjberg. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv

Selvom Inger Støjberg er blevet 43 år og minister, higer hun stadig efter anerkendelse fra sin far og mor, hvis forventinger hun også kæmper for at leve op til.

Det skriver BT i forbindelse med, at portrætbogen "Inger - Der hvor hun kommer fra" udkommer torsdag.

Af bogen fremgår det, at Inger Støjberg hele sit liv har været drevet af at ville gøre sine forældre stolte.

Og det har ikke altid været nemt. For eksempel troede faren ikke på, at hans datter som 20-årig ville blive valgt ind i amtsrådet.

Inger Støjberg siger til BT, at farens tvivlen har bidraget til noget fandenivoldskhed i hende.

- At jeg nok skal vise dig, min gode far, at du tager fejl. Sådan noget har været med til at motivere mig, siger Inger Støjberg til avisen.

Også moren har haft indflydelse på ambitionerne. Hun mente ikke, at Ingers drømme om at blive astronaut eller politiker havde gang på jord. Frisør eller sygeplejerske var nok mere realistisk.

- Man kan jo ikke ligefrem sige, at jeg er blevet pacet frem, siger Inger Støjberg.

Til BT fortæller hun en anekdote om den forårsdag i 2009, hvor Lars Løkke satte hende på det nye ministerhold. Den nyhed blev modtaget med forbehold i Hjerk.

Forældrene skulle lige snakke sammen, før moren kunne sige: "Far og jeg vil gerne sige tillykke".

Hun siger selv, at hun ikke ved, hvorfor det er så vigtigt for hende at gøre sine forældre stolte, men understreger, at forældrene er et fast holdepunkt for hende - og har været det hele hendes liv.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.