700.000 ton.
Så meget spiseligt mad kyles hvert år ud i de danske skraldespande ifølge tal fra organisationen Stop Spild af Mad.
De enorme mængder mad skrottes tilsammen af blandt andet både servicesektoren, hoteller, restauranter og husholdninger, og det tal skal nedbringes.
Derfor har Miljø- og Fødevareministeriet sammen med Stop Spild af Mad og den humanitære organisation Dansk Folkehjælp allieret sig med prins Joachim og prinsesse Marie i kampen om at få de kasserede rester til at ende på middagsbordene i stedet for i skraldespanden.
Onsdag deltager den 47-årige prins og den 40-årige prinsesse således i Miljø- og Fødevareministeriet, Stop Spild af Mad og Dansk Folkehjælps - meget apropos - velgørenhedsmiddag på Børsen i hjertet af København.
Det oplyser kongehuset på sin officielle hjemmeside.
Formålet med velgørenhedsmiddagen er at sætte fokus på madspild og samtidig støtte danske familier, der har behov for ekstra hjælp i julen, ved at rejse midler til at styrke indsatsen i forbindelse med projekt Juleoverskud.
Stop Spild af Mad, Dansk Folkehjælp og Rema 1000 står nemlig bag projektet, der lillejuleaften - den 23. december - uddeler jule- og overskudsvarer, som endnu ikke er blevet solgt, til familier, der har søgt julehjælp.
/ritzau/FOKUS