Statsansatte vil have mere i løn

Over 160.000 statsansatte skal have nye overenskomster. Og de vil have mere i løn og bedre dialog lokalt.
Flemming Vinther er chefforhandler for de statsansatte i Centralorganisationernes Fællesudvalg. Han går efter lønstigninger til de statsansatte, da de ifølge ham er den vigtigste ressource i staten.
Flemming Vinther er chefforhandler for de statsansatte i Centralorganisationernes Fællesudvalg. Han går efter lønstigninger til de statsansatte, da de ifølge ham er den vigtigste ressource i staten. Foto: MORTENSEN JESPER/EKSTRA BLADET

Statens ansatte går til overenskomstforhandlinger med flere krav i rygsækken. Blandt andet vil chefforhandler for de statsansatte i Centralorganisationernes Fællesudvalg Flemming Vinther have mere i løn til de ansatte.

- Vi går efter generelle lønstigninger til de ansatte i staten. Jeg synes, vi har opført os overordentligt samfundsansvarligt ved de to forrige overenskomstforhandlinger, siger chefforhandleren.

Samtidig peger han på, at det offentlige ikke skal være lønførende i forhold til det private arbejdsmarked. Men Flemming Vinther mener, at det er vigtigt at kunne tiltrække og fastholde dygtige folk i det offentlige.

- Vi vil ikke være med til, at staten bliver et B-arbejdsmarked, som halter bagefter det private. At vi ikke skal være lønførende, er ikke det samme som at lave et B-arbejdsmarked i den offentlige sektor, siger chefforhandleren.

Samtidig vil de omkring 160.000 statsansatte, der skal have nye overenskomster inden 1. april 2015, have en bedre dialog med arbejdsgiverne lokalt.

Flemming Vinther understreger, at medarbejderne er den vigtigste ressource i staten - og vejen til bedre service for borgerne går gennem større inddragelse af medarbejderne i tilrettelæggelsen af det daglige arbejde.

- Vi vil have en bedre dialog med arbejdsgiverne lokalt. Vi ønsker at revitalisere den danske model, da vi kan se, at aftalemodellen ikke virker lige godt alle steder. Så vi kommer med en fremstrakt hånd i de her forhandlinger, siger han.

Flemming Vinther står i spidsen for forhandlingerne for blandt andet politibetjente, soldater, kontoransatte og embedsmænd i statens regi.

Han mødes torsdag morgen med finansminister Bjarne Corydon (S), hvor parterne formelt udveksler krav til de kommende forhandlinger.

- Det er det første møde mellem parterne. Men vi går først i gang med de egentlige forhandlinger efter nytår, siger Flemming Vinther.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.