Sosu'en Dorte nægtet erstatning: Læge misforstod glidetur i tis som skiulykke

- Jeg har faktisk aldrig i mit voksenliv stået på ski, siger Dorte Fogt Pedersen.
- Jeg er rystet og vred, for nu er sagen jo blevet helt grotesk, siger Dorte Fogt Pedersen.
- Jeg er rystet og vred, for nu er sagen jo blevet helt grotesk, siger Dorte Fogt Pedersen. Foto: Palle Peter Skov

Dorte Fogt Pedersen er både rystet og vred.

Til Fagbladet FOA fortæller hun, hvordan hun i januar måned gled i tis fra en beboer på det demensplejehjem, hvor hun arbejder. Dorte Fogt Pedersen vælter og slår både skulder og hofte.

Hos en speciallæge får hun lagt en blokade. Lægen har udenlandsk baggrund og misforstår årsagen til faldet og skaderne. Han skriver i journalen, at ulykken er sket, fordi Dorte Fogt Pedersen har stået på ski.

Og da arbejdsskadesagen skal behandles af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (det tidligere Arbejdsskadestyrelsen) hæfter sagsbehandleren sig ved, at ulykken er sket på en skiferie.

Derfor kan Dorte Fogt Pedersen ikke få erstatning.

- Men det var jo bare en dum lægefejl, jeg har ikke været på skiferie, og jeg har faktisk aldrig i mit voksenliv stået på ski, siger Dorte Fogt Pedersen til Fagbladet FOA.

Afviser igen

Hun får efterfølgende lægen til at rette fejlen, men Arbejdsmarkedets Erhvervssikring holder fast i det oprindelige afslag. I afgørelsen står der, at lægen faktisk har talt sandt, for Dorte Fogt Pedersen havde nogle feriedage før ulykken.

”Vi finder det overvejende sandsynligt, at lægen ikke har skrevet forkert,” skriver Arbejdsmarkedets Erhvervssikring ifølge Fagbladet FOA.

Og nu er Dorte Fogt Pedersen for alvor frustreret. Hun sender kvitteringer og kontoudtog til myndigheden for at bevise, at hun ikke har stået på ski.

- Jeg er rystet og vred, for nu er sagen jo blevet helt grotesk. En kollega har set mig falde, og min leder har anmeldt det som arbejdsskade, og alligevel fastholder Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, at jeg har været på skiferie, siger Dorte Fogt Pedersen.

Sagen fortsætter

Hun tager i dag stadig smertestillende piller for at klare sit arbejde, hvor hun har fået skåneopgaver og mulighed for afspadsering efter behov.

Fagbladet FOA har været i kontakt med Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Her oplyser presseafdelingen, at de ikke vil udtale sig om konkrete sager.

Sagen er nu sendt videre til Ankestyrelsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.