Smarte københavner-bistroer serverede klam skinke
Fødevarestyrelsen advarer mod en kogt mager skinke fra Frankrig, som der er fundet listeria i. Den har været på menukortet i en eller anden afstøbning på en række københavnske spisesteder.
En kogt mager skinke, en såkaldt Jambon cuit fin maigre, har vist sig at indeholde en for høj koncentration af listeria.
En kogt mager skinke, en såkaldt Jambon cuit fin maigre, har vist sig at indeholde en for høj koncentration af listeria. SCANPIX arkiv


Det er fint, det er fransk - men det er også ret klamt.

Fødevarestyrelsen oplyser mandag formiddag i et nyhedsbrev om, at der er fundet listeria i en fransk skinke, som er blevet serveret på en række velrenommerede københavnske spisesteder med fransk bistromad på menuen (se navnene på stederne i boksen til venstre for artiklen.)

Seks spisesteder har ifølge Fødevarestyrelsen haft skinken i køleskabet - og dermed også på menukortet i en eller anden afstøbning.

Der er tale om en kogt mager skinke, en såkaldt Jambon cuit fin maigre.

Den franske producent har i forbindelse med en egenkontrol-undersøgelse af produktet fundet et for højt indhold af Listeria monocytogenes. Dette er meddelt Fødevarestyrelsen af de franske myndigheder med henblik på tilbagetrækning af produktet.

Listeria kan forårsage sygdom. Symptomerne er influenzalignende såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

De har haft skinken

 

La Pétanque


Café Glyptoteket


La Galette


Voulez Vous


Chez Laurent

 

Restaurant Le Saint Jacques

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.