Slut med at producere Gammel Dansk i Danmark
Norsk ejer af De Danske Spritfabrikker flytter mandag produktion af Aalborg Akvavit og Gammel Dansk til Norge.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE
Det er slut med at producere Aalborg Akvavit og Gammel Dansk i Aalborg. Arkivfoto.
Det er slut med at producere Aalborg Akvavit og Gammel Dansk i Aalborg. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free


De små skarpe på frokostbordet vil også fremover hedde Aalborg Akvavit - også kendt som Rød Aalborg. Men nu vil snapsen ikke længere blive produceret i Aalborg. Heller ikke Gammel Dansk vil længere blive produceret i Danmark.

Mandag er det nemlig slut med at producere Aalborg Akvavit og Gammel Dansk i Aalborg, når den sidste sending forlader spritfabrikken i den vestlige del af byen omkring klokken 10, oplyser DR Nordjylland.

- Det er en trist dag, siger Lars Kragelund, der er teknisk direktør i det norske firma Arcus Gruppen, som ejer De Danske Spritfabrikker, til DR Nordjylland.

Spritfabrikken har ligget i Aalborg i 84 år, men for et år siden besluttede Arcus Gruppen at flytte produktionen til Norge. De 14 ansatte på den danske fabrik mister alle deres arbejde. Byens borgmester ærgrer sig.

- Vi siger farvel til en markant industrivirksomhed, som har været en del af Aalborgs brand i mange år. Det tror jeg, at der er mange, som synes, er vemodigt, siger Thomas Kastrup-Larsen (S), borgmester i Aalborg Kommune, til DR Nordjylland.

De norske ejere arbejder på at lave et oplevelsescenter og et mikrodestilleri på området i Aalborg, hvor Spritfabrikken ligger.

Arcus Gruppen overtog Aalborg Spritfabrikker i januar 2013,

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.