Thomas Skov: Jeg er så træt af alkohol

- Det var altid ved første shot, det gik galt, skriver den unge tv-vært, Thomas Skov, i et blogindlæg. Han ønsker at starte en ny bevægelse, hvor det er helt i orden at sige nej tak.
Thomas Skov var tidligere kendt som "praktikanten" på Danmarks Radio
Thomas Skov var tidligere kendt som "praktikanten" på Danmarks Radio Scanpix

I et blogindlæg kaldet Skål og skide være med det opfordrer den populære tv-vært og nu tidligere weekendkriger til, at det er okay at sige nej til bajere og sprut. Thomas Skov er ganske enkelt træt af den danske alkoholkultur med massiv druk i weekenden. Han skriver:

- Jeg har drukket alkohol i cirka 14 år. Ikke uafbrudt og ikke dagligt – langt fra. Men on off i 14 år. Mest intenst var det, da jeg studerede i Aarhus. Dengang var jeg ofte ude hver weekend og drikke til jeg segnede, og det var da sjovt og hyggeligt, så længe jeg kan huske, men det er mit problem. Jeg har ikke den naturlige stopklods – jeg bliver bare ved og ved og ved.

Thomas Skov drak så meget, at han ofte ikke kunne huske, hvor han havde været, og hvem han havde været sammen med.

Det var altid ved første shot, det gik galt. Første shot var altid lig med flere shots og flere og flere endnu og på et eller andet tidspunkt i den her regn af shot, bliver min hjerne gennemblødt af alkohol og slår fra.

Nej tak uden grund

Han skriver, at han nu har fundet sunde interesser. Han er lykkelig gift, venter barn, træner. Han drikker stadig, men der kan snildt gå en måned uden en dråbe. Og nu hvor konen er gravid, har folk forventet, at hun naturligvis ikke kan drikke, men at han så kan drikke for to.

- Det har fået mig til at tænke over, hvor træt jeg er af alkohol.

- Jeg skriver det her fordi jeg håber at starte en bevægelse af os, der har lyst til at sige nej til alkohol uden grund. Os, der bare er trætte af, at alkohol er så stor en del af vores sociale liv, at det er blevet en ven, der altid er inviteret, selvom vi ikke rigtig ved om vi har lyst til at se ham mere.

Han håber på at starte en bevægelse for dem, der har lyst til at sige nej til alkohol uden at skulle forklare sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.