Sisse Fisker brød grædende sammen: Savner livet uden kroniske rygsmerter

Den seje tv-vært, forfatter og foredragsholder brød sammen til sit eget foredrag.
Sisse Fisker blev under sin anden graviditet ramt af en kronisk betændelsestilstand, der giver store smerter.
Sisse Fisker blev under sin anden graviditet ramt af en kronisk betændelsestilstand, der giver store smerter. Foto: SCANPIX arkiv

Man kender dem fra sit fjernsyn. De smilende danske tv-værter, der lever det fede liv med en succesfuld karriere.

Men virkeligheden er nogle gange en anden.

Det er Sisse Fisker et eksempel på. Hun er kendt og elsket af mange for sin umiddelbare og ukrukkede facon, som seere af 'Aftenshowet' blandt andet har nydt godt af.

Men Sisse Fisker er også kronisk smertepatient. I forbindelse med sin anden graviditet blev hun ramt af den smertefulde ryg-sygdom Modic forandringer, som er en kronisk betændelsestilstand i ryggen. Hver dag minder sygdommen hende på brutal vis om, at den er flyttet ind i hendes krop.

I august sidste år forlod Sisse Fisker jobbet som vært for 'Aftenshowet' for at prøve livet som selvstændig.

Man har dog senere kunne se hende på tv i programserien 'Livets Opskrift.'

Samme titel har foredraget, hun turnerer rundt med i Danmark lige nu. Og forleden fik tilhørerne til foredraget en noget anden oplevelse, end de nok havde forventet. Sisse Fisker brød nemlig grædende sammen under foredraget, fortæller hun modigt på Instragram.

"I forgårs prøvede jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg brød grædende sammen til mit eget foredrag. En sød kvinde blandt publikum spurgte, om jeg ville vælge det liv, jeg har nu, eller det jeg havde før min rygsygdom, hvis jeg selv kunne bestemme," skriver Sisse Fisker.

Hunfortæller videre, at alle jo nok forventede, at hun svarede, at hun er gladest for det liv, hun har nu - fordi hun netop havde fortalt om, hvor stor betydning Livets Opskrift har haft for hende, og hvor glad hun er privat og jobmæssigt lige nu.

"Men jeg svarede, at jeg klart ville vælge det liv, jeg havde tidligere. Og lige da jeg sagde det gik det op for mig, hvor meget jeg savner at have en dag uden smerter. Og pludselig kunne jeg slet ikke kontrollere tårerne."

I et hashtag under sit opslag erklærer den seje Sisse, at 'jeg kæmper videre'. Hun kalder også sig selv for en 'tudeprinsesse.' Men det er hun nok ene om at gøre. En kronisk sygdom med stærke smerter tager pippet fra de fleste. Uanset hvem man er.

Åh, hvor jeg savner at løbe! I forgårs prøvede jeg noget, som jeg aldrig har prøvet før. Jeg brød grædende sammen til mit eget foredrag. En sød kvinde blandt publikum spurgte, om jeg ville vælge det liv, jeg har nu, eller det jeg havde før min rygsygdom, hvis jeg selv kunne bestemme. Alle forventede, at jeg svarede, det jeg har nu, fordi jeg netop havde fortalt om, hvor stor betydning Livets Opskrift har haft for mig, og hvor glad jeg er privat og jobmæssigt lige nu. Men jeg svarede, at jeg klart ville vælge det liv, jeg havde tidligere. Og lige da jeg sagde det gik det op for mig, hvor meget jeg savner at have en dag uden smerter. Og pludselig kunne jeg slet ikke kontrollere tårerne. Jeg savner så vildt de dage, hvor jeg fløj ud af sengen i stedet for at kravle. Hvor jeg stod op og løb 10 km inden arbejde. Hvor jeg kunne bøje mig ned i bruseren efter shampooen på gulvet uden at få ondt. Hvor jeg kunne knokle i 10 timer på arbejdet uden pauser. Hvor jeg kunne give Samuel en svingtur uden at knække sammen. Hvor jeg kunne spille squash og håndbold og mærke endorfinerne flyve rundt i kroppen. Jeg vil give en million for den tryllestav, der kan få mine rygsmerter til at forsvinde. Jeg er så træt af begrænsninger, og jeg håber, at de en dag forsvinder. Sygdommen skal ikke ha’ lov at styre mit liv. Det vil jeg selv. Jeg kæmper videre på fjerde år. Den her kamp vil jeg vinde 💪 #dummeryg #skridsmerter #jegkæmpervidere #tudeprinsesse #livetsopskrift

Et billede slået op af sissefisker (@sissefisker) den

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.