SF-profil til mændene: Skift skurvognen ud med barnevognen

SFs Karsten Hønge er på linje med LO, når det kommer til barsel.
Flere mænd bør ifølge Karsten Hønge gøre som de tre herrer her.
Flere mænd bør ifølge Karsten Hønge gøre som de tre herrer her. Foto: SCANPIX arkiv

Mekanikere, snedkere og industriarbejdere tager i gennemsnit kun 24 dage hjemme med bleskift og sutteflaske, når de får et lille barn. Akademiker-fædre tager i gennemsnit 46 dages barsels- og forældreorlov, viser tal fra Danmarks Statistik.  

Den skævhed skal rettes op, siger LO-næstformand Nanna Højlund i dag, på Kvindernes Internationale Kampdag, til Ugebrevet A4.

Beskæftigelsesordfører for SF Karsten Hønge erklærer sig i en pressemeddelelse enig.  Flere mænd bør tage barsel. Og hans oplevelse er også, at de ønsker det.

- Når jeg er ude i skurvognene på besøge, så hører jeg, at mange flere mænd gerne vil holde mere barsel, end de gør i dag. Men det kommer ikke af sig selv. Der er brug for flere rettigheder på området. Det skaber jo hamrende skævhed i ligestilling på arbejdsmarkedet. Kvinder kommer bagerst i køen til jobs. Derfor er det ikke kun til glæde for mænd, men også for kvinder, siger Karsten Hønge.

Han ærgrer sig over, at man ikke brugte den sidste regerings periode til at få gjort noget ved problemet.

- Det er en kæmpe fejl, at den socialdemokratisk-ledet regering ikke brugte anledningen til at kæmpe for bedre muligheder for barsel til mænd, siger Hønge, som dog understreger, at også den nuværende regering har fejlet

- Den har en håbløs gammeldags ligestillingspolitik. De nedlagde barselsfonden for selvstændige og afskaffede en del af den kønsopdelte lønstatistik. Der er lang vej for ligestilling, og den er blevet længere med højrefløjen ved magten, erklærer Karsten Hønge.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.