FOLKETINGET ÅBNER

Se Helle, Løkke og kongehuset blive mobbet på Twitter

Statsministerens åbningstale bliver både hængt ud, kritiseret, rost og gjort til grin på sociale medier.
Det er uhøfligt at afbryde statsministerens åbningstale - men så smider man da bare sin sarkastiske kommentar på Twitter i stedet for, tænker mange politikere tilsyneladende. Også dette lidt uheldige billede af Løkkes finger er kilde til stor morskab.
Det er uhøfligt at afbryde statsministerens åbningstale - men så smider man da bare sin sarkastiske kommentar på Twitter i stedet for, tænker mange politikere tilsyneladende. Også dette lidt uheldige billede af Løkkes finger er kilde til stor morskab. Screendump, Twitter og DR2

Hvad gør man, hvis man sidder og lytter til statsministerens åbningstale og er ved at brænde inde med en sarkastisk kommentar?

Man smider den på det sociale medie Twitter.

Vanen tro flød det med tweets fra politiske modstandere, journalister og helt almindelige danskere, da Folketinget åbnede tidligere i dag og Helle Thorning-Schmidt blandt andet talte om udlændinge, demente ældre og vækst.

"HTS taler om at regeringen har skubbet væksten. Hvor har de skubbet det hen?" spørger Venstres Fatma Øktem for eksempel.

Pia K. som taleskriver

Også fra den anden side af salen lyder der kritiske pip.

"Emils far er blevet arbejdsløs. Mens.Radikale.lytter. Finder Socialdemokraterne en løsning til næste år," skriver SF'eren Özlem Cekic med henvisning til den fiktive dreng Emil, som Helle Thorning-Schmidt nævnte for tredje år i træk.

Twitter-bruger Bjarke K. Nielsen studser ligesom flere andre over statsministerens måde at tale om flygtninge og indvandrere på.

"Har Helle T ansat Pia K som taleskriver? Der må snart gøres noget for flygtninge/indvandrere og ikke imod dem," skriver han.

Løkkes frække finger

Et billede af Venstres Lars Løkke Rasmussen, der holder en langfinger op til ansigtet, høster grinagtige kommentarer.

Flere spørger, om han mon giver Helle Thorning-Schmidt en 'skråt op'-finger, men der er også andre gode bud på, hvad Løkkes finger har gang i.

"Nope, han skulle bare lige have tørret resterne af gårsdagens kaviar af overlæben," skriver Twitter-bruger Alan P.

Demente i Kongehuset?

Kongehusets medlemmer er heller ikke fredet for skarpe kommentarer.

For eksempel morer journalist Andreas Baumann sig over koblingen mellem Thornings tale om ældre og demente, og billederne af de efterhånden aldrende kongelige.

"Thorning: "Mennesker med demens skal have en bedre hverdag." Klip til billede af Kongefamilien...!?" skriver han, mens Twitter-bruger Hanne Askou nøjes med at spørge:

"Sig mig, har #prinsjoachim farvet håret?"

Ingen hører efter - alle er på Twitter

Og apropos spørgsmål, der trænger sig på:

"Hvorfor er det umuligt at holde en tale i Folketinget uden at sige 'Den tidligere regering....'?" skriver Twitter-bruger Anders Hooge, mens andre meget passende undrer sig over, hvordan så mange politikere kan sidde og 'tweete' midt under statsministerens tale.

"Skulle man ikke høre efter?" skriver Twitter-bruger Thomas Dahl.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.