SAS aflyser fly igen lørdag

Arbejdsnedlæggelsen hos SAS forsætter lørdag. Indtil videre er 27 ankomster og afgange aflyst.
SAS er ramt af aflysninger igen lørdag.
SAS er ramt af aflysninger igen lørdag. Foto: Colourbox/free

Kabinepersonalet hos SAS forsætter lørdag sin arbejdsnedlæggelse, og det betyder, at flyselskabet dagen igennem aflyser en række fly.

Ifølge Københavns Lufthavns hjemmeside drejer det sig kort før middag om i alt 42 aflysninger lørdag heraf 17 afgange og 25 ankomster.

- Vi har noteret os, at 75 af vores medarbejdere ikke er mødt ind, og det har betydet, at vi kun har været i stand til at afvikle cirka halvdelen af vores flytrafik, siger SAS' pressechef, Trine Kromann.

Arbejdsnedlæggelsen begyndte fredag formiddag, da et informationsmøde hos kabinepersonalets fagforening, CAU, udviklede sig til et fagligt møde.

Striden drejer sig om, at 147 ansatte skal flyttes over i SAS' nye datterselskab Cimber. Parterne kan ikke blive enige om en overenskomst for medarbejderne.

- Vi har tilbudt, at de 147 medarbejdere, som skal overflyttes, kan forsætte på samme overenskomst i Cimber, som de er ansat på nu i SAS, siger Trine Kromann, og fortsætter:

- Som en del af forhandlingerne har vi ønsket, at de medarbejder, som vi ansætter fremadrettet, skal være på nogle lidt ringere vilkår, og det har fagforeningen ikke accepteret.

Ifølge SAS er flere medarbejdere bliver truet til at tilslutte sig det faglige møde, som CAU afholder på Hotel Hilton.

- Flere af vores ansatte er blevet truet til at gå til fagligt møde af kolleger i civilt tøj, når de mødte ind på arbejdet i morges. Andre har modtaget sms'er derhjemme. Der er mange, som har oplevet det som vældigt voldsomt, og har sygemeldt sig på den baggrund, siger Trine Kromann.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.