Sådan kan du også score drømmejobbet

Følg med i det fag du vil arbejde i, brug dit netværk og gør opmærksom på dig selv.
Foto: Scanpix/Iris

Vil du have fat i drømmejobbet, kan det ikke altid betale sig at vente, til stillingen bliver slået op. Der er også en række alternative metoder, du kan tage i brug, skriver finans.dk, som lister fire af dem op.

De fire muligheder er lavet i samarbejde med Humantrust, hvor headhunter og partner Peter Bang Fausting Bauer også giver følgende med på vejen:

- Jobopslag er ofte fyldt med krav til både uddannelse, erfaring, sprogkundskaber osv. Men de jobsøgende skal i mange tilfælde ikke lade sig skræmme af, hvad der kan virke som mange og uopnåelige krav, siger eksperten til Finans.dk og tilføjer, at 70 procent af en rekruttering handler om, hvem man er som person. De sidste 30 procent er, hvad man bringer ind rent fagligt.

De fire alternative muligheder:

  1. Netværk: 70-80 procent af de fleste jobtyper besættes via netværk. Bed ikke bare dit netværk om at tænke på dig, hvis de hører noget ude i byen. Gør det i stedet klart, hvem de kan hjælpe dig videre til. Og hvilken type job går du efter.
  2. Fagmedier: En ny tendens er, at virksomhederne er blevet mere målrettede, når de søger efter kandidater. Derfor er fagmedier mere brugt til jobopslag. En fordel ved at følge med på fagmedier er, at du bliver opdateret på branchen og den vej kan spotte, hvem der kan have behov for nye medarbejdere.
  3. Følg virksomhederne: Find en række virksomheder, du gerne vil arbejde for og følg dem på deres egen hjemmeside, sociale medier og andre steder, hvor de er til stede. På den måde kan du noget, som gør det relevant at tage uopfordret kontakt til virksomheden.
  4. Kontakt headhunterne: Har headhunterne ikke fået øje på dig, sker der ikke noget ved at gøre opmærksom på dig selv. Forsøg at opbygge et netværk blandt headhunterne ved at tage kontakt til dem, der har specialiseret sig i de brancher eller de funktioner, du gerne vil arbejde i.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.