Sådan får du en varm stemning i dit køkken

Det blanke minimalistiske køkken er yt. Varme farver, mønstrede fliser og natur er hot. Sådan får du en varm stemning i køkkenet.
Colourbox

Efteråret kalder på hyggestunder med hjemmebag, god kaffe og simreretter, og det går heldigvis hånd i hånd med de nyeste køkkentrends, som handler om varme, nærvær og sanselighed. Hvis du står og skal have nyt køkken, er det ikke højglans, du skal gå efter ifølge stylister og trendspottere men derimod træ, sten, skifer, jern, marmor og grove teksturer.

Opgradér dit køkken med flot grej og interiør på madogbolig.dk

Tendenserne er at det hvide og gråtoner bliver kombineret med naturmaterialer: træ, sten og metaller. Fælles for naturmaterialerne er, at de tilfører varme, autenticitet og personlighed til køkkenindretningen. Indretningsmæssigt er vi nået til post-minimalismen, siger Allan Torp, freelancer og blogger om bolig og design.

Varme metaller og råt design

Du behøver ikke skifte hele køkkenet ud for at få opdateret looket med de nye trends. Skift fx en bordplade, låger eller enkelte elementer. Skabe, hylder og låger behøver ikke at være ens. Minimalismen er dømt ude og materialemix giver liv og personlighed. Mix derfor bare farver, mønstre og materialer, og tænk i kontraster. Hvis dit køkken er hvidt, så match fx de hvide overflader med rustikt (genbrugs-)træ eller møbler i patineret jern.

-Køkkenet skal være rammen om det intime madværksted, hvor varme farver og materialer går hånd i hånd med simremad, gode råvarer og masser af hjerterum, siger stylist og journalist Katrine Kaul.

Har du et lille badeværelse? Sådan indretter du det på madogbolig.dk

Tænk på detaljerne

En ny lampe, et par spækbrætter eller fritstående gryder i lækre farver og materialer kan gøre en stor forskel i køkkenet. Vælg en tone eller stemning, der passer dig og dit køkken, og match så tilbehør, der bygger stilen op. Tre materialetrends, der er hotte lige nu er træ, rå materialer i sort, jern, skifer, sten mm. samt sten og metaller. Det er tilladt at matche mange forskellige træsorter og slebet træ med rustikt tilbehør med knaster, bark og det hele. Sort har længe været en dronning i køkkenet, men brug også farven til en væg, fliser på gulvet og på tilbehør som lamper, gryder og stole. Marmor i flere farver, granit, beton og skifer er råt. Mix de hårde og rå materialer med skinnende metaller som fx bronze, så får du et smoking hot køkken med balance imellem det feminine og det maskuline.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.