Derfor bør du have morgensex

Morgensex giver dig den perfekte start på dagen.

Vil du egentlig helst ligge dig ned og sove videre, når uret ringer om morgenen i stedet for at putte dig ind til din kæreste og lade lysten styre dig, så kan du regne med, at du går glip af en rigtig god start på dagen. Morgensex kan nemlig have flere positive fordele.

Om aftenen er problemet tit, at den ene eller begge parter er trætte. Mange har tit et behov for at slappe af foran fjernsynet, læse en bog eller tjekke facebook. Derfor er det heller ikke sikkert, man går i seng samtidig, og så er der i hvert fald overhovedet ingen garanti for sex. Derfor er morgensex et godt alternativ, siger parterapeut Peder Kjøs til KK.no.

Se hvilken dansker der fortæller at han og konen har rigtig meget sex. Læs mere på femina.dk

Men morgensex har også andre fordele.

Generelt er der ufattelig mange fordele ved at have sex. Alene berøring frigiver hormonet oxytocin, og det skaber mange følgereaktioner i kroppen. Oxytocin fører blandt andet til en ro i kroppen, og man bliver mere omsorgsfuld, og smertetærsklen hæves. Immunforsvaret styrkes, og man bliver ganske simpelt gladere og roligere. Der udover frigives der endorfiner og testosteron, der giver ekstra energi til resten af dagen, forklarer sexolog Siril Jensen.

Den eneste ulempe ved morgensex er, at orgasme gør en træt. Under orgasme frigives hormonet prolaktin i hjernen. Det findes naturligt i kroppen, men niveauet er højere, når man sover. Det kan tyde på, en forbindelse mellem prolaktin og søvn, og det er derfor, man bliver mere søvnig efter sex. Men uanset hvad bør man lade lysten styre. Har man små børn, og har man svært ved at finde tid til sex, så kan man benytte chancen, når børnene ser fjernsyn eller hviler sig. Der er altid plads til sex, det handler kun om prioriteringer.

Dyrk sex hver dag og få mere lyst. Læs mere på tidenskvinder.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.