Så er Løkke i gang: "Integrationen har slået fejl"

Lars Løkke Rasmussen lancerer en ny integrations-indsats, der skydes i gang til årsskiftet.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han tidligere i dag ankom til Slotskirken inden gudstjenesten ved Folketingets åbning. 
Statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han tidligere i dag ankom til Slotskirken inden gudstjenesten ved Folketingets åbning.  Foto: Scanpix

Klokken 12.00 blev det nye folketingsår skudt i gang på Christiansborg. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er netop nu i gang med sin åbningstale, og den har han indledt med at erkende, at den hidtidige indsats med at integrere flygtninge har fejlet.

- Hidtil er integrationen slået fejl. Efter et år i Danmark er kun én ud af ti flygtninge i arbejde eller uddannelse. Det er nedslående. Efter fire år er det kun en tredjedel. Det er trist, har statsministeren netop sagt.

- Og af alle indvandrere fra ikke-vestlige lande er ikke engang halvdelen i arbejde. Selvom mange har været her i 10, 20 eller 30 år. Det er dybt bekymrende, lød det fra statsministeren for kort tid siden.

Han erklærede, at det kan gøres bedre. Meget bedre.

- Jeg glæder mig over alle de gode viljer, der er sat fri de seneste uger. I 
virksomhederne. I foreningslivet. Hos de tusindvis af danskere, der har meldt sig som 
frivillige. Nu skal vi gribe de gode viljer. Vi skal ud over flotte ord, varme følelser og de mange 
likes på Facebook. Vi skal forpligte hinanden til handling.

Lars Løkke Rasmussen røbede herefter, at regeringen omkring årsskiftet vil fremlægge et nyt integrationsprogram. Målet med det er ifølge Løkke, at flygtninge, der har fået asyl, skal ud på en virksomhed så hurtigt som muligt.  De skal lære dansk samtidig.

- Vi skal skære ned på papirarbejdet og bruge kræfterne på at få integrationen til at virke, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.