Receptionist i chok: Pludselig pøller kunstner på gulvet

Se den provokerende kunster Uwe Max Jensens nyeste måde at protestere på.
Se flere videoer på Localeyes.dk
Henter afspiller ...
localeyes.dk

At kunstnere kan finde på lidt af hvert, er efterhånden velkendt. Og at de til tider kan finde på at inddrage deres afføring i tosserierne, er heller ikke noget nyt.

Alligevel er det en overrasket receptionist, der på videoen pludselig finder kunstneren Uwe Max Jensen siddende på hug med bukserne nede om anklerne midt i receptionen i Statens Kunstfond.

Da hun spørger, hvad han laver, er svaret, at han laver en lort.

Den besynderlige opførsel skyldes, at Uwe Max Jensen vil protestere mod Statens Kunstfonds skæve kunststøtte. Han er utilfreds med, at næsten alle modtagerne af støtten er københavnske kunstnere.

– Jeg føler at kunstfonden har skidt på mig i 20 år. Så nu vil jeg gå i dialog med dem og besørge inde på gulvet, siger Uwe Max Jensen til Local Eyes.

Efter fækalie-episoden røg han i skænderi med både receptionisten og to vagter, men valgte selv at forlade bygningen, da vagterne tilkaldte politiet.

Det er ikke første gang, at den provokerende kunstner tager kropslige funktioner i brug i sin protest. Han har tidligere tisset ned fra Rundetårn og kaldt det "ny vandkunst til københavnerne".

Se flere videoer på Localeyes.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.