Pyha: Disse 100 statsansatte ryger ikke til Jylland

Det er ikke flertal for at flytte Dansk Institut for Internationale Studier fra København til Aarhus.
Terrorforsker Lars Erslev Andersen er ansat på Dansk Institut for Internationale Studier. Han og de øvrige på DIIS bliver ikke flyttet til Aarhus som led i regeringens udflytningsplan.
Terrorforsker Lars Erslev Andersen er ansat på Dansk Institut for Internationale Studier. Han og de øvrige på DIIS bliver ikke flyttet til Aarhus som led i regeringens udflytningsplan. Foto: Jacob Nielsen/Scanpix

Regeringen har lidt sit første nederlag i sin store plan for udflytning af 4.000 statslige arbejdspladser.

Socialdemokraterne stemmer imod udflytning af Dansk Institut for Internationale Studier fra København til Aarhus.

Liberal Alliance er også imod forslaget om udflytningen, og dermed kan regeringen ikke tælle til 90 mandater. Det skriver DR Nyheder.

- Der har været massiv kritik af udflytningen i de høringssvar, der er givet. Vi har også selv forsøgt at få svar fra regeringen på noget af den kritik, som der er fremkommet.

- Og af de svar, regeringen har givet, fremgår klart, at placeringen af Diis i København er det, der er mest fornuftigt, siger medlem af Folketingets udenrigsudvalg Mogens Jensen (S).

Det sker efter længere tids overvejelser blandt Socialdemokraterne.

- Vi har haft det udgangspunkt, at vi generelt har støttet regeringens udflytningsplaner.

- Det er fornuftigt, at der er en bedre balance i fordelingen af statslige arbejdspladser, men i Diis' tilfælde er 98 procent af deres samarbejdspartnere og hovedbrugere i hovedstadsområdet, siger han.

Der er 100 medarbejdere på DIIS.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.