Prinsen mødte muslimske indsatte

Prinsen af Wales besøgte fængslet i Leeds og talte med indsatte, som deltager i et nyt udslusningsprogram.
Her ses prins Charles under et besøg i Danmark, der bragte ham forbi Gyldenrisparken på Amager.
Her ses prins Charles under et besøg i Danmark, der bragte ham forbi Gyldenrisparken på Amager. Foto: Unger Anthon/Polfoto

Prins Charles brugte torsdag morgen på at besøge de indsatte i et fængsel i Leeds. Prinsen af Wales kom dog ikke alene, han havde nemlig taget tre bodyguards med ind bag fængselsmurene, skriver The Daily Mail.

Prinsens besøg skete i anledning af et projekt i fængslet, som hedder "Through the Gates". Projektet går ud på at forberede indsatte, der kommer fra særligt udsatte miljøer og baggrunde, til at indgå i samfundet, når de kommer ud af fængslet.

Projektet er drevet af The Mosaic Network, som prins Charles stiftede i 2007. Velgørenhedsorganisationen arbejder særligt med mentorordninger, der skal hjælpe udsatte unge. Prins Charles brugte en del af dagen på at tale med nogle af de muslimske indsatte, som deltager i programmet i de sidste seks måneder, de sidder i fængsel.

- Med dette program føler jeg for første gang, at jeg har en retning i forhold til, hvad jeg vil lave, når jeg kommer ud af fængslet. Jeg er meget taknemmelig for, at min mentor har guidet mig på min rejse, fortalte Mohammed Hussain, som er en af de indsatte, der deltager i programmet.

Prins Charles talte desuden med fængselsbetjente og frivillige i projektet. "Through the Gates" bliver nemlig drevet af frivillige, og netop af den grund mener Sadia Ahmed, som er frivillig, at det har en større effekt.

- Vores mentees er meget taknemmelige over, at vi gør det her frivilligt. Vi vælger selv at bruge vores tid op at hjælpe dem med overgangen tilbage til samfundet frem for, at det er folk, der bliver betalt for at hjælpe dem, forklarede Sadia Ahmed ifølge The Daily Mail.

Besøget markerede prins Charles første dag tilbage på pinden efter en måneds ferie. Ud over besøget i fængslet bød dagen også på fem andre officielle besøg i Yorkshire for den travle prins.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.