Prins indfrier sit løfte til hjemløs pige

Prins William holder ord og indfrier et gammelt løfte til en hjemløs, som drømte om at blive journalist.
Prins William talte med den tidligere hjemløse Sophia Kichou om sine juleplaner og sit engagement i at hjælpe hjemløse.
Prins William talte med den tidligere hjemløse Sophia Kichou om sine juleplaner og sit engagement i at hjælpe hjemløse. Foto: Rui Vieira/AP

Da den britiske prins William for nogle år siden mødte en hjemløs pige med store ambitioner og en drøm om at blive journalist, gav han hende et løfte: Han ville give hende et eftertragtet royalt interview. Nu har den pligtopfyldende prins indfriet sit løfte til den journaliststuderende Sophia Kichou, som har interviewet ham til hjemløsemagasinet The Big Issue.

- I starten var jeg lidt nervøs, men som interviewet skred frem, faldt mine nerver til ro, og så begyndte jeg at nyde det, fortæller Sophia Kichou ifølge magasinet Hello!

- Jeg er meget taknemmelig over for alle dem, der har hjulpet med at få det her til at ske, siger den 24-årige journalistspire om interviewet, der foregik i de royale gemakker på Kensington Palace.

De to talte om prinsens juleplaner, og hans store engagement i at hjælpe hjemløse - et engagement, der blev plantet af prins Williams mor, prinsesse Diana.

Sophia Kichou mistede sin mor som lille og blev hjemløs som 18-årig. Hun mødte den britiske prins, da hun boede på et hostel, som er drevet af velgørenhedsorganisationen Centrepoint, hvor prinsen er protektor. Hun valgte at forlade sit hjem, da det blev for farligt at bo under samme tag som sin alkoholiserede far.

Den unge kvinde var fast besluttet på at ændre sin egen skæbne og med hjælp fra Centrepont, blev hun optaget på City University.

I sidste måned belønnede prins William hendes indsats med prisen Centrepoint Media Award.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.