Politikere til KL: Få så en politik om overenskomster

Flere lokalpolitikere mener, at Kommunernes Landsforening (KL) skal få sig en politik, så borgmestre og embedsmænd ikke rejser med selskaber, der ikke er dækket af en overenskomst.
Folketingskandidat og medlem af den københavnske borgerrepræsentation Sisse Marie Berendt Welling (SF) - nummer fire fra venstre - mener, at Kommunernes Landsforening bør have en politik, der forhindrer, at KL-politikere lader sig transportere af selskaber uden overenskomst.
Folketingskandidat og medlem af den københavnske borgerrepræsentation Sisse Marie Berendt Welling (SF) - nummer fire fra venstre - mener, at Kommunernes Landsforening bør have en politik, der forhindrer, at KL-politikere lader sig transportere af selskaber uden overenskomst. Privatfoto

En folketingskandidat og et medlem af KL's bestyrelse foreslår, at KL får en politik, der forhindrer, at borgmestre og embedsmænd rejser med selskaber uden overenskomst.

Det sker, efter at det er kommet frem, at flere politikere og embedsmænd flyver til og fra et kommunalt topmøde i Aalborg med det danske selskab DAT, hvis piloter, stewarder og stewardesser ikke er dækket af en overenskomst.

LÆS OGSÅ: Offentlige chefer flyver til topmøde uden overenskomst

- Det ville være oplagt, at KL fik en politik på området, især nu hvor der er så meget kamp om arbejdsvilkårene i luftfarten, siger Sisse Marie Berendt Welling (SF) fra Københavns Borgerrepræsentation.

Hun bakkes op af et medlem af KL's egen bestyrelse.

LÆS OGSÅ: Stewardesse i Ryanair: "Mor og far måtte sende penge"

- Jeg har tidligere foreslået, at vi kun bruger overenskomstdækkede konferencesteder. Nu vil jeg foreslå, at vi kun bruger ovenskomstdækkede transportselskaber, siger Jesper Kiel (EL) fra Svendborg Kommune.

Han og resten af bestyrelsen mødes i dag onsdag før topmødet, der finder sted fra torsdag til fredag.

"Ingen undskyldning"

SF'eren Sisse Marie Berendt Welling mener ikke, at der er en anden vej end at vælge overenstkomstdækkede selskaber.

LÆS OGSÅ: Nu forhandler kontroversielt flyselskab om overenskomst

For hende er det uacceptabelt at politikere og embedsmænd bruger selskaber som DAT, selvom flyselskabet er ved at forhandle om at få en overenskomst.

- Det kan godt være, at der er forhandlinger i gang, men så længe, der ikke er en overenskomst, er der ingen undskyldning for at flyve med DAT, siger hun.

LÆS OGSÅ: Politikere afbestiller fly til Bornholm: En skandale

KL har selv chartret et fly med det overenskomstdækkede SAS-selskab Jet Time, som flyver til Aalborg torsdag og retur til København fredag. Men for at få plads til alle har VR Travel chartret et fly fra DAT, som flyver til Aalborg onsdag og retur fredag.

- Jet Time kunne ikke dække behovet for transport. Vi er blevet bedt om at løse en transportopgave, og KL har ikke stillet krav om, at det skulle være med noget særligt flyselskab, sagde bureauchef Tom Jensen til Avisen.dk tirsdag.

LÆS OGSÅ: Fly-boss efter Folkemøde: Værsgo, hop ud ad vinduet

Det blev bekræftet af KL's kommunikationschef Ida Thuesen Nielsen.

- Det er ikke noget, vi har været opmærksomme på. Det er noget, vi må forholde os til, når vi kommer tilbage fra topmøde, sagde hun tirsdag.

Minister flyver med SAS

Indenrigs- og økonomiminister Morten Østergaard (R) skal også til topmøde i Aalborg. Han flyver dog ud og hjem med SAS, oplyser hans pressekontakt.

Det samme gør overborgmester i Købehavns Kommune Frank Jensen (S) ifølge hans rådgiver.

LÆS OGSÅ: Ryainair-ansat: 10.000 kr om måneden og ingen ferie

Avisen.dk forsøger at få en kommentar fra KL-formand Martin Damm (V), der også er borgmester i Kalundborg Kommune.

- Nu holder vi topmøde, og så må vi se på det, når vi kommer hjem, siger KL's kommunikationschef, der bekræfter, at der ikke er nogen politik på området.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.