Pensionisterne i kongehusene knokler stadig

Det kan godt være, de er født rige og adelige, men de får heller aldrig lov til at slappe af og nyde livet på den grønne gren, selvom de er eks-regenter. Nej, de arbejder stadig selv som pensionister.
Den tidligere dronning i Holland slapper ikke af, selvom hun ikke længere er regent
Den tidligere dronning i Holland slapper ikke af, selvom hun ikke længere er regent Scanpix

Når vi danskere blive pensionister, så kan vi nyde vores alderdom uden at skulle arbejde. Sådan er det ikke med de pensionerede regenter rundt i de europæiske kongehuse, her forbliver de aktive.

Det naturligvis uvist om eks-regenterne er tvunget ud i arbejdet, eller om det simpelthen er deres moral, der forbyder dem at stoppe helt. Men faktum er, at de stadig optræder til diverse officielle arrangementer og opgaver, skriver Billed Bladet.

LÆS OGSÅ: Christiane: Jeg er god til alt

Holder sig i gang

Både Belgiens kong Albert og Hollands dronning Beatrix abdicerede i 2013 og lod yngre kræfter komme til, og det samme gjorde kong Juan Carlos fra Spanien sidste år.

De tre eks-regenter sidder altså ikke længere på tronen, men det betyder ikke, at de sidder på en tropeø og nyder friheden.

Tværtimod. Billed Bladet kan berette, at de alle tre er yderst aktive, og at de i sidste uge var på flere opgaver rundt i deres land.

LÆS OGSÅ: Sådan ødelægger et åbent kontor dit job

Travlt i Holland og Belgien

Den tidligere Hollandske dronning Beatrix, der nu kaldes prinsesse, var i forrige uge således æresgæst ved en middag på det tyske udenrigsministerium i Berlin.

Den tidligere konge i Belgien slapper heller ikke af. Han har besøgt fakultet for medicin på det Fri Universitet i Bruxelles, hvor han fik en grundig rundvisning og prøvede stedets udstyr.

Ingen ro i Spanien

Selvom det nu er kong Felipe og dronning Letizia, der tager sig af de store officielle begivenheder i det spanske kongehus som eksempelvis statsbesøg og lignende opgaver, så er det tidligere kongepar stadig på stikkerne.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Bliv sex på max 15 minutter

Kong Juan Carlos har for nyligt uddelt både en pris og indviet et monument. Og den tidligere dronning Sofia har ligeledes travlt. Hun har åbnet en udstilling og overrakt en pris – jo pensionisterne i kongehusene sidder ikke med fødderne oppe i deres forgyldte sofaer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.