Sådan ødelægger et åbent kontor dit job

Sidder du i et åbent kontorlandskab, så ved du måske bedre end de fleste, at det kan have sine udfordringer ind imellem – og faktisk viser undersøgelser, at det gør dig til en dårligere medarbejder.
Et åbent kontorlandskab er risikabelt for dig og dit arbejde
Et åbent kontorlandskab er risikabelt for dig og dit arbejde Scanpix

Du kan høre hende den skingre nede fra HR helt op til dig, og du sidder i den anden ende at bygningen. Hun overgås kun af ham, der altid snakker utrolig højt i telefon og kaffemaskinen, der brummer….og nåå ja de folk, der løser verdenskonflikter over kaffemaskinen…og og og.

DER er konstant larm og afbrydelser på din arbejdsplads, for du sidder i et åbent kontorlandskab. Og du føle dig evig og altid forstyrret.

Se her, hvad det gør ved dig.

Du laver mindre

Et studie fra University of Sydney Faculty of Architure har slået fast, at de personer, som arbejder i store åbne rum, meget ofte er mindre effektive end de, der ikke gør det. Og ikke nok med det, så bliver dem i de åbne rum også mere stressede af deres arbejde, fortæller Huffington Post.

LÆS OGSÅ: Slås I om pladsen i sengen? Sov bedre sammen

Du er under konstant lyd-pres

Hyggesnak og grin kan være meget godt, men ikke igennem en hel arbejdsdag og dét er, hvad du udsættes for i et åbent kontorlandskab.

Et forsøgt bragt i Journal of Applied Psychology viser, at folk med ro omkring sig er mere tålmodige, når de skal løse en svær opgave. De, der er omringet af uro, giver hurtigere op og får dermed ikke løst de svære opgaver nær så ofte.

LÆS OGSÅ: Lidt for rund? Sådan se du slankere ud

Du bliver nemmere syg

Sidder du omringet af syge kollegaer, så er det meget sandsynligt, at du selv fanger en bakterie eller en virus og bliver syg. Et studie bragt i Journal Ergonomics viser, at de personer, der arbejder tæt sammen, bliver mere syge end de, der sidder langt fra hinanden.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, før du får klippet dit hår

Du føler dig ude af kontrol

Når du ikke er i stand til selv at bestemme over dit miljø, så daler din tilfredsstillelse med din arbejdsplads betragteligt. Hvis ikke du har indflydelse på lys, lamper, temperaturer og hvordan du skal sidde, så vil du blive mere tvær og utilfreds med dit job.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.