Patientforening slår alarm: Massiv overbelægning koster liv

Flere sygehuse i Region Hovedstaden er plaget af massiv overbelægning. Et kæmpe problem lyder det fra Danske Patienter.
Flere sygehuse i Region Hovedstaden er plaget af massiv overbelægning. Et kæmpe problem lyder det fra Danske Patienter.
Flere sygehuse i Region Hovedstaden er plaget af massiv overbelægning. Et kæmpe problem lyder det fra Danske Patienter. Foto: Scanpix

Overbelægning på de medicinske afdelinger på sygehusene i Region Hovedstaden er et voksende problem.

Nogle steder er problemet så stort, at det er nødvendigt at placere patienter i samtalerum, på gangene eller anbringe flere patienter på en stue, end stuen er beregnet til.

Det viser nye tal for belægningen på regionens sygehuse i de første tre måneder af 2015, skriver Berlingske i dag.

Slår alarm

Den massive overbelægning betyder, at der er langt flere patienter, end der er personale til. Og blandt andet det får formanden for Danske Patienter, Lars Engberg, til at slå alarm. 

- Overbelægning øger mængden af fejl og utilsigtede hændelser og sætter de sundhedsprofessionelle under pres. Og det koster liv. Vi vil på det kraftigste opfordre til, at værdige og sikre forhold på de medicinske afdelinger bliver en hovedprioritet for en kommende regering, siger han til Berlingske.

Avisen.dk har den seneste tid skrevet om, hvordan personalet på landets sygehuse er så pressede, at de går ned med stress og siger op i frustration.

Komplekst område

Også overbelægningen er med til at øge presset på personalet, lyder det fra formanden for sygeplejerskerne i hovedstadsregionen, Vibeke Westh.

Formanden for Region Hovedstadens sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (R), peger på det forhold, at kommunerne ikke hjemtager deres patienter, som en af årsagerne til overbelægningen.

- Det er et komplekst område, men det er også et udtryk for, at sundhedsvæsenet er kørt meget stramt økonomisk gennem en del år, siger hun til Berlingske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.