Pædagog trynet af dømt psykiater: Nu genoptages hans sag

Jesper Glinvad Nielsen blev vurderet af den fejldiagnose-dømte psykiater Piet Casier. Nu kigger Arbejdsskadestyrelsen på hans sag påny.
En pædagog blev fejldiagnosticeret af den nu dømte psykiater Piet Casier.
En pædagog blev fejldiagnosticeret af den nu dømte psykiater Piet Casier. Foto: Scanpix, arkiv

Hvordan er dit sexliv? Tisser du i sengen? Hvor mange i din familie ryger?

Det var nogle af de spørgsmål, som Jesper Glinvad Nielsen blev mødt med, da han 18. november 2008 var til samtale med den i dag dømte og omstridte psykiater Piet Casier på et hotel i Aalborg.

- Jeg blev bombarderet med 200-300 spørgsmål og følte, at jeg var i forhør. Han var en rigtig ubehagelig fyr, og jeg oplevede samtalen som meget ubehagelig. I bagklogskabens klare lys skulle jeg aldrig være gået ind til den samtale uden en bisidder, siger han til Fagbladet 3F.

På baggrund af Fagbladet 3F's historier om Piet Casier bad Jesper Glinvad Nielsen 30. marts i år Arbejdsskadestyrelsen om at genoptage hans sag. Arbejdsskadestyrelsen har bedt Jesper Glinvad Nielsen vælge en ny speciallæge i psykiatri til at vurdere, hvad han fejler.

Tilbage i 2008, da Jesper Glinvad Nielsen troppede op til samtalen med Piet Casier, var det med en anerkendt psykisk arbejdsskade. Som pædagog var han blevet truet på livet, og i forbindelse med Arbejdsskadestyrelsens vurdering af hans mén og tab af erhvervsevne skulle der indhentes en psykiatrisk speciallægeerklæring.

En psykolog på Arbejdsmedicinsk Klinik i Aalborg, som i forvejen havde stillet diagnosen PTSD (posttraumatisk stress-syndrom, red.), anbefalede Jesper Glinvad Nielsen at vælge Piet Casier.

- Piet Casier spurgte mig også, om jeg havde taget speed, kokain, ecstacy eller røget hash. Senere skrev han i sin erklæring, at jeg benægtede at have taget stoffer. Jeg benægtede overhovedet ingenting. Jeg fortalte ham bare tingene, som de var. Jeg har aldrig taget stoffer, siger Jesper Glinvad Nielsen.

Da han forlod hotellet efter samtalen, følte han sig godt og grundigt trynet af psykiateren, der i sin speciallægeerklæring blandt andet stillede diagnoserne "tobaksafhængigheds-syndrom" og "neurasteni", der er en tilstand af psykisk og fysisk træthed.

Jesper Glinvad Nielsen har de seneste 10 år været i et fleksjob 13 timer om ugen hos University College Nordjylland i Aalborg. Her pakker han bøger til skoler og uddannelsesinstitutioner.

- Jeg føler mig virkelig dårligt behandlet af Piet Casier og havde egentlig opgivet at få erstatning for min psykiske arbejdsskade. Men da jeg læste, at han var blevet fyret af Arbejdsskadestyrelsen tilbage i 2011 efter flere klager, kontaktede jeg Arbejdsskadestyrelsen for at få genoptaget min sag, siger Jesper Glinvad Nielsen.

Fagbladet 3F har uden held forsøgt at få en kommentar fra Piet Casier.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.