Niels Hausgaard bliver ny X Factor-dommer

71-årige Hausgaard vil give programmet erfaring – og korsang.
X Factor får ny dommer i næste sæson. Niels Hausgaard fortæller til Avisen.dk, at han har sagt ja til pladsen.
X Factor får ny dommer i næste sæson. Niels Hausgaard fortæller til Avisen.dk, at han har sagt ja til pladsen. Foto: Torben Christensen/Scanpix

Dette var Avisen.dk's aprilsnar-historie 2016.

Når Remee, Thomas Blachman og Mette Lindberg i aftenens finaleudgave af DR’s X Factor sætter sig til rette i dommerstolene, bliver det samtidig sidste gang, at netop denne trio skal dømme og mene noget om håbefulde danskeres sangevner og sceneoptræden.

Programmet, der næste år kører over skærmen for 10. gang, får nemlig den nordjyske entertainer Niels Hausgaard som ny dommer.

Det fortæller han til Avisen.dk.

- Jeg har takket ja til tilbuddet, for jeg synes, det er et meget interessant projekt. Det handler om talent – noget man ikke kan lære – og det vil jeg gerne være med til at pege på, siger Niels Hausgaard til Avisen.dk.

Vil løfte programmet

Han røber, at han har planer om at løfte programmet til nye højder.

- Hvis vi virkelig mener noget om det, vi sender på public service-kanalen DR, så skal indholdet være mere end bare flad underholdning. Jeg vil prioritere korsang. Det er her, det bliver interessant, siger Niels Hausgaard.

Han forklarer, at de fleste kan stille op alene, men når 20 mennesker eksempelvis stiller op sammen, viser X Factor virkelig, hvad programmet kan.

- Det kan vise, at der er en mening med galskaben. Når mange mennesker synger sammen, opstår der noget, som rækker langt ind i vores sind. Det berettiger, at programmet er på DR, siger han.

Klar efter vinter-influenza

Niels Hausgaard er 71 år og blev i vinteren ramt af en slem omgang influenza, der blandt andet fik ham til at aflyse flere koncerter. Han melder sig dog helt klar til at drysse af sin erfaring, som han lige nu synes, programmet mangler.

- Programmet har lidt under, at det er nogle meget unge mennesker, der er dommere – måske bortset fra Blachman. De har absolut deres kvaliteter, men det er nu meget klogt, at man spørger en lidt ældre person, siger Niels Hausgaard.

Et scoop for DR

I DR er underholdningschef Jan Lagermand Lundme glad for at kunne præsentere Niels Hausgaard som ny dommer.

Han er lidt af et scoop, forklarer X Factor-bossen til Avisen.dk.

- Vi har valgt ham, fordi han har alt det, en X Factor-dommer skal kunne. Han har en kæmpe musikalsk baggrund og forståelse. Han ved hvad der skal til for at stå på en scene – og så har han om nogen selv X Factor. Derudover er han jo super folkekær. Han kommer med noget helt nyt, og det er et udtryk for, at vi giver plads til en helt ny genre i showet, siger Jan Lagermand Lundme.

X Factor-finalen finder sted i aften den 1. april i DR-byen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.