Niels Hausgaard om X Factor: ”Usmageligt!”

Det er ikke en public service-kanals opgave at gøre mennesker kede af det, mener Niels Hausgaard.
- At lade musikere konkurrere om folkets gunst er latterligt, siger Niels Hausgaard.
- At lade musikere konkurrere om folkets gunst er latterligt, siger Niels Hausgaard. Foto: Scanpix/arkiv

Indrømmet, det var en aprilsnar: Niels Hausgaard skal ikke - som Avisen.dk ellers skriver fredag - være ny X Factor-dommer. 

I virkeligheden kunne den folkekære entertainer og musiker aldrig drømme om at sige ja til sådan et tilbud.

- Jeg blev spurgt, om jeg ville være dommer, dengang programmet var forholdsvis nyt. Jeg tror ikke, jeg helt vidste, hvad det var, siger Niels Hausgaard til Avisen.dk. 

Sådan noget siger han altid nej til, forklarer den 71-årige nordjyde. Han synes, konceptet er langt ude.

- Det er en omgang tyndt pjat, det er ikke noget, en public service-kanal skal beskæftige sig med, siger han.

Hvorfor?

- Fordi det er fis i en hornlygte. Jeg synes, det er en smule usmageligt, at programmet handler om at vælge nogle fra og gøre nogle kede af det, siger Niels Hausgaard.

'Latterligt'

Han bryder sig heller ikke om, at deltagerne fredag efter fredag synger og spiller for at dyste om danskernes sms-stemmer.

- At lade musikere konkurrere om folkets gunst er latterligt, siger han.

Niels Hausgaard fortæller, at han som sådan er 'ret ligeglad med programmet'. Han ser det dog nogle gange, hvis han tilfældigvis zapper forbi - derudover føler han sig også forpligtet til at se og sætte sig ind i programmet, fordi en stor del af hans publikum ser det.

I DR vil underholdningschef Jan Lagermand Lundme ikke forholde sig til, om Niels Hausgaard for år tilbage blev bejlet til som X Factor-dommer. Han har dog 'dyb respekt for, at alle har forskellige holdninger til X Factor'.

DR: X Factor samler danskerne

- Bare fordi vi er en public service-kanal, fratager det os ikke rettighederne til at vise følelser fredag aften. Vi viser også glæde, fortvivlelse og varme. Vi viser gamle og unge, der knuser hinanden. Vi viser venskaber og en masse minoriteter. Og vigtigst af alt giver vi danskerne noget at være fælles om. Det er en kæmpe forpligtigelse. Det er derfor, vi siger, at X Factor er et fællesskabsorienteret program, og det er der stor værdi i. Og Niels Hausgaard må da også have set med, når han ved, at der er nogen, der græder i programmet, siger Jan Lagermand Lundme. 

Niels Hausgaard blev i vinteren ramt af en slem omgang influenza, mens han turnerede landet rundt med sit succesfulde 2016-show ’Etik og alt det der’. Det fik ham blandt andet til at aflyse flere koncerter i februar.

Nu er han dog tilbage i topform og fredag aften på scenen til en totalt udsolgt koncert i Odense - samtidig med X Factor-finalen på DR1. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.