Lykketoft om dagpenge: "Åbenlyst, at der skal gøres noget"

Den tidligere socialdemokratiske formand vil dog ikke nærmere ind på, hvad der skal gøres.
- Det er helt åbenlyst, at der snart skal gøres noget på dagpengeområdet, siger Mogens Lykketoft.
- Det er helt åbenlyst, at der snart skal gøres noget på dagpengeområdet, siger Mogens Lykketoft. Linda Kastrup/Scanpix

54.000 har nu mistet retten til dagpenge efter VK-regeringens reform, og det skal der gøres noget ved - det er krystalklart.

Sådan lyder meldingen nu fra Folketingets formand Mogens Lykketoft (S), der tidligere har kritiseret regeringens håndtering af de forringede dagpengeregler.

Det skriver det politiske magasin Ræson:

- Det er helt åbenlyst, at der snart skal gøres noget på dagpengeområdet. Men den nuværende valgperiode har været brugt så godt som muligt i forhold til situationens politiske begrænsninger og de økonomiske vanskeligheder, som vi overtog. Vi har fået etableret en politik, som effektivt bidrager til flere jobs, flere penge i kassen og bedre muligheder for velfærdssamfundet. Den nuværende regering overtog Anders Foghs bobleøkonomi og har gjort det så godt, den kunne inden for de politiske begrænsninger og økonomiske rammer. Også i forhold til at sikre de svageste i samfundet, siger Mogens Lykketoft til Ræson.

Vil ikke uddybe

Men da Ræson spørger til, om han vil fortælle "hvordan en ideel dagpengereform ser ud", svarer den tidligere socialdemokratiske formand:

- Nej. Det vil jeg ikke ind på. Jeg vil ikke komplicere en fornuftig løsning, siger Mogens Lykketoft og henviser derefter til partiets ledelse for yderligere spørgsmål.

I marts måned sidste år skrev Mogens Lykketoft i LO-organisationen Faglige Seniorers magasin "Liv & Lidt mere", at 30.000 har mistet retten til dagpenge, uden SR-regeringen gjorde nok.

- Snart står vi tilbage med virkningerne af det mest brutale angreb på Den Danske Model, som hidtil er gennemført. Med mindre regeringen inden næste valg kan enes med sig selv og et flertal i Folketinget om at lave gunstigere, varige dagpengeregler, skrev han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.