Lort i poolen: Danskere ramt af maveinfluenza på stort charterhotel

Mange hotelgæster rapporteres syge på et populært charterhotel i Bulgarien.
Det er her ved den bulgarske kyst ud til Sortehavet, der i øjeblikket huserer en slem maveinfluenza.
Det er her ved den bulgarske kyst ud til Sortehavet, der i øjeblikket huserer en slem maveinfluenza. Foto: Scanpix ARKIV

Mindst 50 norske feriegæster - angiveligt også flere danskere - er blevet smittet med maveinfluenza på et Spies-hotel i Bulgarien. Det skriver norske VG og danske BT.

Spies-hotellet White Lagoon Beach ligger ved byen Balchik ved Sortehavskysten i Bulgarien og har omkring 600 gæster boende. Hotellet er populært blandt skandinaver. Udover svenskere og nordmænd er der cirka 50 danskere på hotellet. BT har talt med et dansk par, hvor manden blev dårlig og kastede op efter en svømmetur i hotelpoolen.

Spies' kommunikationschef Torben Andersen oplyser til BT, at fem-seks danske gæster på hotellet er rapporteret syge på hotellet.

- Vi ser meget alvorligt på den her sag og forsøger at undersøge, hvad smittekilden kan være. Der er blevet fundet afføring i poolen, hvilket kan ske, når der er små børn, der bader i den. Derfor undersøger vi først og fremmest poolen men også andre steder såsom buffetområdet i restauranten, siger han ifølge BT.

Til VG siger administerende direktør i rejsekoncernen Ving, Christian Grønli, at han har fået besked fra de lokale myndigheder om, at sygdommen er en omgangssyge, der huserer langs Sortehavskysten i Bulgarien i disse dage.

Cirka 50 af Vings norske gæster er ramt af sygdommen.

Norske Jan Roger Fauskange er gæst på hotellet med sin familie og er en af de mange, der har fået omgangsygen. Den gav ham feber og dårlig mave.

- Jeg kan være blevet smittet i poolen. Den har virket beskidt under hele vores ferie, siger han til VG.

Han fortæller videre, at poolen blev lukket mandag, og at han talte med en hotelansat, der forklarede det med, at der flød afføring rundt i vandet.

- Men det gjorde der allerede søndag. Hvorfor gjorde de ikke noget der, spørger han.

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.