Løkke sætter Facebook-brugere på plads: Vis noget respekt

Platte og respektløse kommentarer fra Facebook-brugere om en afdød radikal minister får statsministeren til at reagere.
Lars Løkke Rasmussen (V) bliver oprigtigt ked af at læse nogle af kommentarerne til sine mindeord for en tidligere politisk modstander, som netop er gået bort.
Lars Løkke Rasmussen (V) bliver oprigtigt ked af at læse nogle af kommentarerne til sine mindeord for en tidligere politisk modstander, som netop er gået bort. Foto: Scanpix/Arkiv

Hold en god tone og vis noget respekt.

Sådan lyder opfordringen på Facebook fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en statusopdatering, som indtil nu har fået over 19.000 reaktioner og er blevet delt og kommenteret flere hundrede gange.

Årsagen er nogle respektløse kommentarer til et opslag, statsministeren delte tirsdag aften, i forbindelse med nyheden om, at tidligere radikale undervisningsminister Ole Vig Jensen var gået bort.

"Den tidligere radikale minister Ole Vig Jensen er død. Vi var bestemt ikke enige om alt, men jeg har altid haft kæmpe respekt for hans engagement i folkeoplysning og folkeskole. Han tog andre end sig selv og sine egne synspunkter alvorligt. En dialogsøgende politiker af "den gamle skole", som jeg vil savne meget. Æret være Ole Vigs minde," skrev Lars Løkke Rasmussen.

Den tidligere radikale minister Ole Vig Jensen er død. Vi var bestemt ikke enige om alt, men jeg har altid haft kæmpe...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 22. marts 2016

Løkke: "Utroligt respektløst"

Nogle Facebook-brugere valgte imidlertid at bruge Løkkes opslag til at komme med knap så pæne kommentarer om den afdøde.

"Du er ikke gået glip af noget,han var også en svagpisser," lyder en kommentar for eksempel som svar til en, der ikke ved, hvem Ole Vig Jensen var.

Det er en af de kommentarer, der får Lars Løkke Rasmussen til at sige stop og selv blande sig i tråden.

"Hvor helt utroligt respektløs. Manden har levet et langt liv med familie og offentlige gerninger - og så har ingen gået glip af noget. Et hvert liv har vel en mening? Fortsat god påske." skriver han som svar til kommentaren.

Bliver oprigtigt ked af det

Sent tirsdag aften kommer statsministeren med den nye statusopdatering, hvor han opfordrer folk til at opfører sig ordentligt på Facebook - ikke mindst set i lyset af dagens begivenheder i Bruxelles.

"Med risiko for at blive svinet til - for politikere er jo ikke rigtige mennesker - så bliver jeg oprigtig ked af at læse nogle af kommentarerne til mit seneste opslag. Det er et kort mindeord om en tidligere radikal minister, som prægede min egen ungdom. Han gjorde en forskel. Kæmpede for det han troede på. Og så fortjener han ikke en masse platte kommentarer. Det gør INGEN mennesker, der yder det maksimale for den demokratiske sag, de tror på," skriver han, og fortsætter:

"Skulle vi nu ikke holde tonen? Det er fristende at sidde bag tastaturet og lade galden flyde, men netop på en dag, hvor vestligt demokrati er blevet udsat for endnu et kujonagtigt angreb, skulle vi måske i fællesskab værdsætte og holde den demokratiske samtale lidt mere i hævd. Sov godt Danmark."

Med risiko for at blive svinet til - for politikere er jo ikke rigtige mennesker - så bliver jeg oprigtig ked af at læse...

Opslået af Lars Løkke Rasmussen på 22. marts 2016

"Du har min respekt på dette punkt"

Opslaget er blevet mødt med mange positive reaktioner - også fra borgere, som ikke er politisk enig med Lars Løkke Rasmussen.

"Hej Lars, det er for mig lidt underligt at sidde her og skrive med vores statsminister ! Men det er nu engang en af vores demokratiske muligheder her i vores dejlige land, som vi skal værne om. Men du har helt ret, det bør foregå i et ordentligt sprog, med gensidig respekt for hinanden uanset politiske holdninger eller tro. Jeg er glad og stolt over landets statsminister tager sig tid til også at være menneske, du gør der sk.. godt," lyder en af kommentarerne.

"At du og jeg nok aldrig bliver enig om hvordan man fører politik er én ting... Men dine svar og kommentarer til "svinefolket" samt din egen respekt også for politiske modstandere, har jeg den største og dybeste respekt for... Og jeg er HELT enig i at man bør vise respekt og have den pli der hører sig til, ikke at tale ondt om de døde. Ej heller svine de endnu levende "modstandere". Du har min respekt på dette punkt. Også selvom det nok ikke betyder alverden," skriver en anden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.