V-veteran til Løkke: Du tager fundamentalt fejl

Lars Løkke Rasmussen tager fejl i, at ringeagten over for regeringens politik overskygger kærligheden til fædrelandet, mener V-veteranen Eyvind Vesselbo.
Eyvind Vesselbo går i rette med Lars Løkke Rasmussens grundlovstale.
Eyvind Vesselbo går i rette med Lars Løkke Rasmussens grundlovstale. Foto: Scanpix/arkiv

Mangeårigt medlem af Venstre Eyvind Vesselbo langer på Facebook ud efter noget af det, som statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i går i sin grundlovstale.

Her sagde Løkke ifølge Vesselbo blandt andet, at ringeagten overfor regeringens politik overskygger kærligheden til fædrelandet. Men den holder ikke, lyder det nu fra Eyvind Vesselbo.

"Her tager Lars Løkke fundamentalt fejl. Det er nemlig det modsatte, der er tilfældet. Det er netop kærligheden til fædrelandet, som viser sig gennem en kritik af regeringens politik," skriver Vesselbo blandt andet.

Kritikken handler om at bevare det fri samfund

Eyvind Vesselbo sad i Folketinget for Venstre fra 2001 til 2015 og er i dag selvstændig erhvervsdrivende. Han følger dog stadig med i den politiske debat og så derfor også med, da statsministeren gav sin grundlovstale.

Her sagde Lars Løkke Rasmussen ifølge Ekstra Bladet blandt andet:

- I den seneste tid har der været eksempler på danskere, der har sat den borgerpligt til side. Og som har tegnet et vrangbillede af dansk politik, som i parentes bemærket jo støttes af et bredt flertal i Folketinget, i håbet om at sværte Danmarks gode ry og rygte i internationale medier. 

Men det har Lars Løkke fået galt i halsen, mener Venstre-veteranen. Kritikken bunder nemlig i noget helt andet, mener Vesselbo.

"En kritik, som udspringer bl.a. af ønsket om, at bevare vores frie samfund med lige muligheder, bevare vores ubegrænsede ytringsfrihed, bevare vores humanisme og sociale indignation, som betyder, at der ikke hele tiden bliver lavet love, som marginaliserer flere og flere grupper i det danske samfund. Man viser derfor sin kærlighed til det danske samfund ved at passe på disse ting," skriver Eyvind Vesselbo på Facebook.

Det er ikke første gang, at Eyvind Vesselbo langer ud efter statsministeren. Han har tidligere kritiseret Lars Løkke Rasmussen for at fokusere for meget på flygtninge i stedet for at fokusere på de syge, handicappede, svage ældre, psykisk syge, hjemløse og arbejdsløse på kontanthjælp, som ifølge Vesselbo er i risikozonen for at havne i permanent fattigdom på grund af regeringens politik.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.