Læserne raser over Skat: "Stop nu det vanvid!"

Det vækker harme blandt Avisen.dk's læsere, at Skat inddrager gammel gæld ved at tilbageholde børnepenge.
Skat burde fokusere på at inddrive gæld fra dem, der gemmer penge af vejen i skattely i stedet for fra kontanthjælpsmodtagere, mener Avisen.dk's læsere.
Skat burde fokusere på at inddrive gæld fra dem, der gemmer penge af vejen i skattely i stedet for fra kontanthjælpsmodtagere, mener Avisen.dk's læsere. Foto: Mads Nissen/Scanpix/arkiv

Avisen.dk kan i dag fortælle, at Skat efter år med problemer nu har sat gang i inddrivelsen af gammel gæld fra daginstitutioner.

Det sker ved at inddrage børnepengene, og det rammer blandt andet de kontanthjælpmodtagere, der allerede er blevet ramt af kontanthjælpsloftet, hårdt.

Og det har fået Avisen.dk's læsere op af stolene. På Facebook giver de udtryk for deres utilfredshed med Skat.

"Stop nu det vanvid! Det grænser jo til forfølgelse, endda af de aller svageste i samfundet. Hvad er det dog for et samfund, vi har fået?" skriver Anelle blandt andet.

Og Ernst er enig.

"Hvad i himlens navn er det for et velfærdssamfund, vi lever i? Det på sin plads, at Skat begyndte at kradse de penge ind fra dem, der har skjult penge i skattely, istedet for fra dem der ikke har mere end til dagen og vejen," skriver han.

Og mange mener som Ernst, at Skat burde fokusere på at inddrive gæld fra dem, der gemmer penge af vejen i skattely.

"Hvad med at hive pengene hjem fra alle de store kanoner, der snyder i skat. Hver gang skal det være fra den mindre bemidlede, som kan klare dagen og vejen og ikke har råd til noget andet," skriver Conni.

En gæld er en gæld

En dem, der er blevet ramt af både kontanthjælpsloftet og inddrivelsen fra Skat, er Line Jensen. Hun er på kontanthjælp og fik tilbageholdt samtlige 6.700 kroner for børnepenge til hendes to børn for en to år gammel efterregning opstået på grund af rod med hendes bevilling om friplads på fritidshjem.

Og mange læsere sympatiserer med hendes situation. 

Men der er også dem, der mener, at en gæld er en gæld. Og den skal betales.

"Det er selvfølgelig uheldigt at det sker lige i forbindelse med ikrafttræden af kontanthjælpsloftet, det er ikke helt gennemtænkt. Men det er penge der skyldes, og man skal betale sin gæld," skriver Sanne.

Og Heidi er enig. 

"Jeg synes alt for mange bare bliver ligeglad med at betale husleje, varme, el, gæld osv. Folk er ligeglade. På tide folk lære man skal betale sine regninger, så man ikke kommer i sådan en situation," skriver hun.

Deltag selv i debatten i opslaget nedenfor.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.