Kontanthjælpsmodtager: Hvad skal vi spare op af?

Tvungen pensionsopsparing falder ikke i alles smag.
Foto: Scanpix/Iris

Alle skal spare op til deres pension – også folk på kontanthjælp. Det var budskabet i regeringens 2025-plan, som blev fremlagt i slutningen af august.

Regeringen ønsker således at tvinge folk på kontanthjælp til at spare op til deres alderdom. Men det vækker ikke ligefrem begejstring blandt læserne af Avisen.dk.

På Facebook skriver brugeren NJ således:

”Hvad skal vi kontanthjælpsmodtagere spare op af? Vi skal spare op til bolig og mad, når regeringens gennemtænkte kontanthjælpsreform træder i kraft”. 

Og han bakkes op af Robina, der kalder det helt ”absurd”.

Kravet om en tvungen opsparing harmonerer da heller ikke helt med det lovkrav, der siger, at man – når man har været på kontanthjælp i et halvt år - skal hæve sin pensionsopsparing, hvis man kan, og leve af den, kunne Avisen.dk i dag fortælle.

En lovbestemmelse, som både brancheorganisationen Forsikring og Pension og pensionsselskabet PFA Pension også tidligere har været ude med kritik af, men som de forventer, regeringen fjerner, hvis de fører kravet om tvungen pensionsopsparing ud i livet.

- Hvis man får gennemført en tvangsopsparing for kontanthjælpsmodtagere, vil det ikke give mening fortsat at have den regel, så det går vi da ud fra, at de ændrer, siger Anne Seiersen, der er underdirektør i Forsikring og Pension til Avisen.dk.

Helt så optimistiske er læserne dog ikke.

”Det bliver sgu svært at leve for nogen,” skriver Gabriell således, mens Freya skriver:

”Så er man da også helt sikker på, at de både er og forbliver fattige”.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.