Kontanthjælpsloftet tvang Nadja til Falster: Her fandt hun lykken

Nadja Harning er flyttet til Falster, fordi hun ikke kunne betale sin husleje i Valby. "Ville ikke flytte om jeg så vandt i lotto", fortæller hun nu.
Nadja Harning har været nødsaget til at flytte fra Valby til Falster på grund af det nye kontanthjælpsloft. Men overraskende nok elsker hun det nye liv på landet.
Nadja Harning har været nødsaget til at flytte fra Valby til Falster på grund af det nye kontanthjælpsloft. Men overraskende nok elsker hun det nye liv på landet. Privat foto

Det nye kontanthjælpsloft har tvunget Nadja Harning til at flytte fra sin lejlighed i Valby til byen Vester Kippinge på Falster. Men selvom hun havde frygtet livet på landet, har hun fundet ud af, at Falster faktisk er et rigtig dejligt sted.

- Der er faktisk mange fordele ved at bo på landet. Mentaliteten hernede er rar, der er masser af natur og mere ro, fortæller Nadja Harning.

Var tvunget til at flytte

Før sad Nadja Harning med en husleje på 10.250 kroner om måneden. Med det nye kontanthjælpsloft mistede hun 4.751 kroner om måneder. Derfor blev lejligheden for dyr at blive boende i, og hun blev nødt til at finde et nyt sted at bo med hendes to teenagedrenge. 

Sammen med sin scleroseramte kæreste har hun taget et boliglån og købt et hus for 495.000 kroner. Nu er hendes husleje røget helt ned på 2.900 kroner om måneden.

- Situationen har presset os til at flytte sammen for at få råd, fortæller Nadja Harning.

Godt nok er de to drenge ikke så begejstrede for at være flyttet på landet. Men Nadja Harning håber på, at det vil ændre sig med tiden.

- Jeg synes faktisk, de smiler mere, end de plejer, fortæller hun.

Men det er ikke kun drengene, der er lidt trykkede over den nye livsform.

- Min kæreste har brug for meget ro, fordi han er syg. Jeg frygter, at han ikke holder ud i længden at bo med to børn og mig. Men jeg håber på det bedste, siger hun.

Har fundet roen på Falster

Lige nu lader det ihvertfald til, at parret bliver på Falster.

- Vi ville blive, selvom vi vandt i lotto. Her kan jeg slappe af i haven, gro nogen grøntsager og finde ro, fortæller Nadja Harning.

Nadja Harning, der er uddannet laborant, har i de sidste fire år stået uden for arbejdsmarkedet. Det skyldes en kronisk lungesygdom og psykiske problemer. Men alligevel tror hun stadig på, at hun igen skal begynde at arbejde.

- Jeg vil gerne blive selvstændig. Så kan jeg være min egen chef. Hvis der så er dage, jeg ikke kan arbejde, så gør det ikke noget. Det kan ikke lade sig gøre på et almindeligt arbejde, siger hun. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.