Kommune vil give mikrolån til ledige

Aalborg Kommune vil give flere ledige et mikrolån på op til 50.000 kroner, så de kan komme ud af ledigheden.
I et frikommuneforsøg har Aalborg Kommune søgt om at kunne give mikrolån til ledige.
I et frikommuneforsøg har Aalborg Kommune søgt om at kunne give mikrolån til ledige. Foto: Scanpix/arkiv

Flere skal finde vejen ud af arbejdsløsheden ved at åbne eget firma.

Det ønsker Aalborg Kommune, som derfor har søgt om at flere ledige skal kunne få et mikrolån på op til 50.000 kroner samt ni måneders rådgivning til at udvikle et produkt.

- Det betyder mere livsværdi for mig siger en af låntagerne, Michael Dehnklit, til DR Nordjylland. Han var arbejdsløs i 6 år, før han fik et mikrolån på 7000 kroner til at udvikle et system, der vander og gøder planter automatisk og følger planters vækst via en app.

- Det betød alt, jeg kunne låne, for jeg kunne ikke bare tage det ud af budgettet, og jeg kunne ikke låne i banken.

Michael Dehnklit er en af foreløbigt seks personer som har fået mikrolån i Aalborg. Det vil kommunen have flere til at gøre. Det er der perspektiver i, fortæller Claus Wimmer-Aune, leder af projekt mikrolån i Aalborg.

- De kan skabe deres eget job og kan komme i selvforsørgelse på baggrund af deres drøm.

Men i dag er det kun folk på revalidering der kan få mikrolån. Derfor søger Aalborg om at give andre ledige mikrolån i et Frikommuneforsøg. Blandt andet kontanthjælps- og dagpengemodtagere, fortæller rådmand Mai-Britt Iversen.

- Det er fordi, revalidenter er en begrænset gruppe - hvis du udvider vil der komme flere. Nogle af de borgere, vi snakker om, har ikke mulighed for at tage lån i bank.

Det giver kommunen gevinst, hvis blot 6 procent af de ledige, opstarter eget firma og bliver selvforsørgende, ifølge Center for Alternativ Samfundsanalyse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.