Kjoleglad prinsesse skiftede tøj halvvejs

Den norske prinsesse Mette-Marit kunne ikke begrænse sig til kun én af de norske nationaldragter på landets nationaldag den 17. maj.
Nordmændene er notorisk kendt for at give den hele armen, når de fejrer nationaldag. Også i andre lande kan man møde nordmænd i den særegne nationaldragt på dagen.
Nordmændene er notorisk kendt for at give den hele armen, når de fejrer nationaldag. Også i andre lande kan man møde nordmænd i den særegne nationaldragt på dagen. Foto: Janus Engel/POLFOTO

Der er sus i skørterne, når Norge fejrer nationaldag hvert år den 17. maj. Ikke mindst fordi kvindernes udgave af landets nationaldragt bærer nogle bastante nederdele.

De letgenkendelige nationaldragter er en del af de fleste nordmænds klædeskab, men det er nok de færreste, der som den norske prinsesse Mette-Marit kan prale af at have hele syv af de detaljerede dragter hængende.

Sammen med kronprins Haakon og børnene prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra hilste Mette-Marit på nordmændene ved to lejligheder i dagens løb, og prinsessen kunne ikke dy sig for at skifte nationaldragt mellem de to offentlige optrædener.

Samtidig kunne prinsesse Ingrid Alexandra også fremvise en ny dragt, som hun havde på for første gang i år.

Den 12-årige prinsesse fik syet dragten af Wanda Paslawski Grindheim i Kristiansand, og syersken var meget beæret over at få lov til at lave den flotte dragt til det norske kongehus.

- Jeg må sige, at det var et specielt og ærefuldt besøg for mig, udtaler Wanda Paslawski Grindheim til det norske Se og Hør.

Det er den unge prinsesses anden dragt, men hun må alligevel se langt efter at nå op på sin mors niveau.

Dog er det normalt, at norske kvinder med tiden får samlet et par stykker sammen, da man traditionelt får den første udførlige dragt i det traditionelle mønster i konfirmationsalderen og ellers føjer til, som man vokser.

Du kan se et galleri over flere af Mette-Marits nationaldragter her: http://www.seher.no/royal/bunader-p-timer-86741

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.