Kongehus i sorg: Dronning mister storebror

Det norske kongehus er i sorg, efter at dronning Sonjas storebror Haakon Haraldsen torsdag afgik ved døden.
Den norske dronning Sonja - her sammen med den danske dronnning Margrethe - har mistet sin storebror.
Den norske dronning Sonja - her sammen med den danske dronnning Margrethe - har mistet sin storebror. Foto: Leonhard Foeger/Scanpix/arkiv

Sorgen hviler over det norske kongehus, efter at dronning Sonjas storebror Haakon Haraldsen natten til torsdag afgik ved døden. Det skriver flere norske medier heriblandt VG, som modtog meldingen i en pressemeddelelse fra det norske nyhedsbureau, NTB.

Haakon Haraldsen blev født i 1921 og nåede at blive 95 år gammel. Han begraves i Oslo fredag. Selv har det norske kongehus endnu ikke udtalt sig om dødsfaldet.

Haakon Haraldsen var blandt andet fadder til prinsesse Märtha Louise, og han og hustruen Lis Ingeborg var selvskrevne ved de kongelige bryllupper. Parret holdt også flere gange jul med kongefamilien på Kongsseteren, som er den royale families hjem i Oslo.

Haakon Haraldsen og hustruen har ifølge norske TV 2 levet et stille liv i Oslo, hvor de færreste har vidst, hvem de var. Han er dog tidligere i medierne blevet omtalt som "kronprins Haakons rige onkel". Efter sigende skulle han have opbygget en formue på knap 20 millioner norske kroner, svarende til lidt mere end 16 millioner danske kroner.

For at deltage i begravelsen fredag har den norske kong Harald aflyst sin planlagte deltagelse i nedlæggelsen af grundstenen ved det nye Munch-museum i Bjørvika. Kronprinsesse Mette-Marit vil træde i kongens sted.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.