Juhuu: 50.000 nye arbejdspladser på vej - se hvor

Der er jobjubel på vej flere steder i landet
Jubiii - der er udsigt til 50.000 nye arbejdspladser, viser nye tal.
Jubiii - der er udsigt til 50.000 nye arbejdspladser, viser nye tal. Foto: Scanpix / Modelfoto

Så er der udsigt til nye job. Frem mod udgangen af 2017 vil der blive skabt 49.400 nye job. Det viser tal fra Finansministeriet og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), skriver Fagbladet 3F.

Det bliver først og fremmest København, der vil få gang i jobopslag og ansættelse af nye medarbejdere. Hver fjerde af de nye job - over 12.000 - vil nemlig blive skabt i København. I Aalborg og Århus ventes henholdsvis godt 2.700 og 3.700 nye job.

Men også området Vejle-Kolding-Herning kan se frem til en mindre jobfest med samlet set 3.800 nye job det kommende halvandet års tid.

- Det er der brug for, efter vi mistede mange tusinde arbejdspladser i krisen. Samtidig er det vigtigt, at virksomhederne stadig kan få den arbejdskraft, de får brug for. Er man ledig, bør man satse på at uddanne sig og dermed få større chance for at få del i de nye job, siger økonom i 3F Henrik Skovsted Iversen.

- Nu har Finansministeriet vist hvor jobbene kommer. Så skal kommunerne også tænke fremad og bevilge uddannelsesforløbene til de ledige, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.