Joachim B. om succesmåling: Vi tør tale om Fattig-Carina

Liberal Alliances beskæftigelsesordfører glæder sig over den nye Voxmeter-måling, der giver partiet markant fremgang, hvis der var valg i morgen. - Vi belønnes for at være konkrete, siger Joachim B. Olsen.
Liberal Alliances synspunkter om overførselsindkomster gør nogle vælgere vrede, men de er også med til at give partiet den fremgang, som Samuelsen og hans tropper står til at få i en ny Voxmeter-måling. Det mener partiets beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen.
Liberal Alliances synspunkter om overførselsindkomster gør nogle vælgere vrede, men de er også med til at give partiet den fremgang, som Samuelsen og hans tropper står til at få i en ny Voxmeter-måling. Det mener partiets beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen. Foto: Martin Sylvest Andersen, Scanpix/arkiv

En dugfrisk meningsmåling fra Voxmeter giver Liberal Alliance markant fremgang, så partiet ville kunne besætte Folketinget med 13 pladser frem for de nuværende 9, hvis der var valg nu.

- Det er altid dejligt med medvind, siger partiets beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen, der blandt andet har sat overførselsindkomster på dagsordenen og sat gang i debatten om, at “det skal kunne betale sig at arbejde."

Han mener, det er partiets mod til at være konkret, som vælgerne belønner.

- Jeg tror, det betyder noget, at vi tør prioritere. Vi har lagt en konkret plan frem, som tager højde for de udfordringer, vi står overfor med lav vækst og underskud på de offentlige finanser på den anden side af 2020, siger Joachim B. Olsen, der som beskæftigelsesordfører har haft en fremtrædende rolle siden sidste valg.

Debatten om 'Fattig-Carina'

Han mener, at de vælgere, der nu går til Liberal Alliance, blandt andet belønner partiet for at tage diskussionen om størrelsen på overførselsindkomsterne.

- Jeg tror, vi belønnes for, at vi har været med til at starte de her debatter om, at det skal kunne betale sig at arbejde, eksempelvis 'Carina-debatten', siger Joachim B. Olsen.

Med Carina-debatten henviser han til historien om 'Fattig-Carina'. Udtrykket blev skabt efter, at SF tilbage i 2011 brugte kontanthjælpsmodtageren Carina som eksempel på en fattig dansker. Det viste sig dog, at hun - med de ydelser hun modtog -  nåede op på omtrent samme rådighedsbeløb som en lavtlønnet lønmodtager. Det startede en heftig debat om nasseri, forkælelse og ret og pligt, som ikke er forstummet endnu.

Ingen ministerpost efter dette valg

Joachim B.Olsen mener, at hans parti belønnes for at turde præcisere, hvad de mener bør ske politisk i forlængelse af debatten om, at “det skal kunne betale sig at arbejde.”

- Vi kommer med præcise bud på en kontanthjælpsreform og går blandt andet ud og siger, at man ikke skal betale skat af de første 7.000 kroner, man tjener. Venstre taler også om kontanthjælpsloft, men vil jo ikke gå ud og definere det, siger Joachim B. Olsen, der beskriver den typiske LA-vælger som en forholdsvis ung mand,som er selvstændig eller privatansat.

Trods fremgangen regner beskæftigelsesordføreren ikke med, at han kan sætte sig i stolen i ministeriet efter valget.

- Enhver politiker, der påstår, han ikke kunne tænke sig at blive minister, lyver. Men nej, det er ikke noget, jeg regner med kommer til at ske efter næste valg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.