Sygeplejersker raser over Thyra Frank: "Usmageligt"

Thyra Frank vil hellere passes af en klejnsmed end en sygeplejerske, fortæller hun i en ny valgvideo. Den udmelding forarger Dansk Sygeplejeråd, der kalder Thyra Franks video for populistisk og smagsløs.
Thyra Frank forstår ikke, hvorfor Dansk Sygeplejeråd bliver provokeret af hendes valgvideo.
Thyra Frank forstår ikke, hvorfor Dansk Sygeplejeråd bliver provokeret af hendes valgvideo. Foto: Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

"Når jeg bliver gammel, så er der en ting, I kan være sikre på. Jeg vil hellere passes af en klejnsmed med et stort hjerte, end af en sygeplejerske uden medmenneskelig indsigt."

Sådan siger folketingsmedlem for Liberal Alliance Thyra Frank i en ny valgvideo, der har fået Dansk Sygeplejeråd op af stolen.

- Thyra Frank insinuerer, at personalet på landets plejehjem og –centre ikke udviser medmenneskelighed. Og hun siger indirekte, at deres uddannelse er ligegyldig. Begge dele er sludder og vrøvl, lyder det fra Grete Christensen, der er formand i Dansk Sygeplejeråd.

Knokler hver eneste dag

I valgvideoen fortæller Thyra Frank, at hun i 37 år har kæmpet for, at ældre kan få en værdig alderdom, men at hun igen og igen har set, at personalet vil bestemme, hvordan de gamle skal leve deres liv.

Men hvis man spørger Grete Christensen, så er det en anden virkelighed, personalet på plejehjemmenede befinder sig i:

- De knokler hver eneste dag. Jeg synes, at det er meget usmageligt, at Thyra Frank i en valgkamp forsøger at profilere sig på deres bekostning. Det er udtryk for rendyrket populisme fuldstændig uden substans, siger formand Grete Christensen.

Jeg sagde det også for 15 år siden

Thyra Frank er helt uforstående overfor Dansk Sygeplejeråds kritik og fastslår, at hendes udtalelse intet har med valgkamp og populisme at gøre.

- Jeg sagde det også for 15 år siden. Det er på ingen måde ment som en kritik af sygeplejerskerne, som jeg har den største respekt for. Jeg mener bare, at det ikke er nok med uddannelse, når det gælder pleje af andre mennesker. Her er der også brug for dannelse og medmenneskelighed, siger Thyra Frank.

Thyra Frank er uddannet sygeplejeske og tidligere forstander på plejehjemmet Lotte på Frederiksberg, hvor hun blandt andet blev kendt for at servere rødvin til maden og portvin til kaffen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.