Jacob Haugaard: Giv arbejdsløse job i det offentlige

Det er bedre for raske mennesker at have noget at rive i end at gå arbejdsløse. Derfor bør man give dem job i det offentlige, mener Jacob Haugaard.
Samfundet bør være bedre til at hjælpe - for eksempel ved at oprette flere rigtige job i det offentlige til de mange arbejdsløse, mener komikeren Jacob Haugaard.
Samfundet bør være bedre til at hjælpe - for eksempel ved at oprette flere rigtige job i det offentlige til de mange arbejdsløse, mener komikeren Jacob Haugaard. Foto: Morten Stricker / Scanpix arkiv

Vi bør være bedre til at hjælpe hinanden og tage os af dem, som ikke kan selv, mener Jacob Haugaard.

Samfundet kunne lære meget af den solidaritet, han som ung oplevede i fagforeningen, fortæller han i et interview med Fagbladet 3F.

- Var der en tømrer, som havde mistet nogle fingre i maskinen, kunne han i stedet komme ned i fagforeningen og klistre mærker i bogen. Det kunne jeg skidegodt lide. Det der med, at man tog sig af ham, siger den 64-årige, som selv har arbejdet i mange forskellige ufaglærte job som ung, inden han blev skuespiller, entertainer og - en kort overgang - politiker.

Udvid den offentlige sektor

Den solidaritet savner han nu om dage - både mellem de enkelte arbejdere og i samfundet generelt.

For eksempel burde staten gøre noget for de mange, som går ledige, fordi de ikke er bogligt stærke, men som sagtens kan arbejde med deres hænder. De vil have langt bedre af at arbejde for det offentlige end at være på understøttelse, mener han.

- Ingen tør stille sig op og sige: Udvid den offentlige sektor. Men det er jo den eneste løsning. De her mennesker skal have arbejde, ellers bliver der revolte, du. Fagbevægelsen må rejse sig i stigbøjerne og sige: 'Den går ikke, Granberg.' Overførslerne må konverteres til job i det offentlige, siger Jacob Haugaard til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.