Ingen penge fra kommunen: Susanne måtte tage banklån for at købe mad til sine børn

Den enlige mor stod pludselig helt uden penge, da ressourceforløb-ydelsen ikke kom.
Når man er på kontanthjælp eller ressourceydelse, er pengene små - så Susanne Uhrskov havde ingen buffer på sin konto. Da ydelsen ikke gik ind, var hun derfor nødt til at tage et banklån for at få råd til mad.
Når man er på kontanthjælp eller ressourceydelse, er pengene små - så Susanne Uhrskov havde ingen buffer på sin konto. Da ydelsen ikke gik ind, var hun derfor nødt til at tage et banklån for at få råd til mad. Foto: Privatfoto

Nul kroner på kontoen - det var den situation, som Susanne Uhrskov og hendes to børn stod i forrige weekend. Hendes ydelse var nemlig ikke gået ind, skriver lokalavisen Øboen.

Den 48-årige enlige mor var netop kommet på ressourceforløb, og derfor skulle hun skifte fra kontanthjælp til ressourceforløbsydelse. Det havde hun også husket både kommune og jobcenter på - og fået tilbagemelding på mail om, at det nok skulle blive ordnet.

Men fredag den 1. juli var pengene stadig ikke gået ind.

Derfor ringede Susanne Uhrskov desperat til borgmesteren - men fik her beskeden, at kommunen på grund af deres system ikke kan overføre penge efter klokken 13.30.

"Jeg blev nærmest hånet"

Susanne Uhrskov var derfor nødt til at tage et lån i sin bank for at få mad til sig selv og børnene i weekenden.

- Det er jo ikke alle, der lige kan blive hjulpet i banken. Jeg synes, at det er for dårligt, at kommunen svigter på den måde. Folk skal jo også betale husleje og alt muligt andet ved månedsskifter. Jeg har været så gal over den behandling. Jeg blev nærmest hånet, siger Susanne Uhrskov til Øboen.

Langeland kommune vil ikke kommentere på den konkrete sag, men oplyser, at borgere, der er kommet i klemme, kan få udleveret pakker med fødevarer mod betaling, som bliver trukket i deres ydelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.