Læge til kamp mod jobcentre: De gør borgerne mere syge

Sagsbehandlerne tænker kun på økonomi, lyder kritikken fra læge Stig Gerdes.
Jobcentrene gør borgerne til grøntsager, og de har kun systemets interesse for øje, mener læge Stig Gerdes. Han har derfor oprettet selvhjælpsgrupper til borgere i klemme i systemet. Lægen på billedet er ikke Stig Gerdes.
Jobcentrene gør borgerne til grøntsager, og de har kun systemets interesse for øje, mener læge Stig Gerdes. Han har derfor oprettet selvhjælpsgrupper til borgere i klemme i systemet. Lægen på billedet er ikke Stig Gerdes. Foto: Morten Stricker / Scanpix arkiv

Rettelse: Denne artikel bygger på et interview, som Vejle Amts Folkeblad bragte i 2013 - og er altså IKKE et interview fra 2016, som Avisen.dk fremstiller det som i artiklen. Avisen.dk beklager fejlen.

Sagsbehandlere er lige så lidt borgernes repræsentanter, som en bankrådgiver er kundens repræsentant. Sådan lyder det fra læge Stig Gerdes i et interview med Vejle Amts Folkeblad.

- Som det er i dag gør jobcentrene borgerne mere syge. De bliver kostet rundt fra den ene arbejdsprøvning til den næste, og jeg har eksempler på borgere, der får posttraumatisk stress syndrom af at være i det system. Man gør simpelthen borgerne til grøntsager, mens man behandler deres sag, siger han til Vejle Amts Folkeblad.

Stig Gerdes står blandt andet bag en række selvhjælpsgrupper, hvor syge borgere kan søge støtte hos hinanden i kampen mod jobcentret.

For det er en kamp, mener Fredericia-lægen.

Kommuner og jobcentre går nemlig ikke op i at hjælpe borgeren, men i at sende borgeren ud i de aktiviteter, der giver størst refusion fra staten, mener han.

Vejle Amts Folkeblad bringer fredag det fulde interview med Stig Gerdes.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.