Ingen kære mor: Nyt parti er klar til at vælte Løkke

Det nye borgerlige parti er parat til at vælte statsminister Lars Løkke Rasmussen, hvis han – som i sin 2025-plan – ønsker at lade det offentlige forbrug stige.
Foto: Scanpix

Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen holder fast i, at der skal være vækst i det offentlige forbrug, vil Nye Borgerlige forsøge at trække tæppet væk under ham, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Det er meldingen fra det nye parti, som netop er blevet opstillingsberettiget, og som i flere målinger ligger over spærregrænsen.

- Hvis han er stejl og vil øge forbruget, vil jeg sige, at så er han ikke bedre end Mette Frederiksen. Så er det hip som hap, og så vil vi hellere sige, at så ryster vi posen, siger Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige.

I regeringens 2025-plan, som ifølge finansministeren vil være Venstres valgoplæg i tilfælde af valg, er der lagt op til skattelettelser for milliarder, men der er også lagt op til en vækst i det offentlige forbrug på 0,5 pct. årligt, og derfor vil den plan være tilstrækkelig til at stemme for et mistillidsvotum mod Løkke, forklarer Vermund.

Til gengæld vil hun lade Løkke sidde, hvis han selv vil gå ind for nul- eller minusvækst, men på grund af Folketingets sammensætning bliver presset til at lade det offentlige forbrug stige.

Samtidig med at Pernille Vermund præsenterer partiets ultimative krav, nedtoner hun de tre udlændingekrav, som hun fremlagde for få uger siden: Nemlig et stop for asylbehandling, alle udlændinge skal forsørge sig selv, og kriminelle udlændinge skal udvises efter første dom. Også de blev præsenteret som ultimative, men det skal ikke forstås på den måde, at partiet vil vælte en borgerlig statsminister, der ser stort på dem.

Venstre vil ikke forholde sig til krav fra et parti, som endnu ikke har plads i Folketinget.
Om udsigten til, at Løkke kan komme i mindretal, siger Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen:

- Det er efterhånden en stor rodebutik i blå blok, og hvad der måtte ske hos dem efter et valg, tør jeg ikke spå om. Men naturligvis bliver det ikke Socialdemokratiet, der redder Løkke, hvis han ikke kan tælle til 90.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.